Британська розвідка дізналась про головні цілі окупантів в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Британська розвідка дізналась про головні цілі окупантів в Україні

Британська розвідка дізналась про головні цілі окупантів в Україні
Джерело:  online.ua

За інформацією британської розвідки, окупаційні війська РФ намагаються захопити східні ті південні області України для створення сухопутного коридору до анексованого Криму.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Британії

Окупанти будь-що прагнуть захопити Маріуполь 

У британській розвідці зазначають, що взяття під контроль Маріуполя залишається одною з головних цілей окупантів для створення сухопутного коридору до анексованого Криму.

Маріуполь майже напевно є ключовою ціллю російського вторгнення, оскільки він забезпечить сухопутний коридор з Росії на окуповану територію Криму, - зазначають представники Міноборони Британії.

За даними британської розвідки, у місті тривають запеклі бої, а українські захисники продовжують утримувати під своїм контролем ключові квартали.

Місто продовжує піддаватися інтенсивним невибірковим ударам, але українські сили чинять стійкий опір, зберігаючи контроль в центральних районах, - зазначають в Міноборони Британії.

За даними Генштабу ЗСУ, в РФ розпочалась прихована мобілізація. При відборі кандидатів серед резервістів перевага віддається особам, які вже мають бойовий досвід.

Мобілізація проводиться серед представників рядового, сержантського і офіцерського складу.

Головними регіонами, в яких проводиться мобілізація, є Краснодарський край, Пермський край, Республіки Дагестан, Інгушетія, Калмикія.

Основним мотиваційним фактором для резервістів залишається матеріальне заохочення. Крім того, серед російського населення поширюється думка, що учасники війни з Україною можуть поліпшити своє матеріальне становище за рахунок так званих "трофеїв", тобто грабежу і мародерства, - зазначають представники Генштабу.

Наголошується, що до війни проти України в РФ планують залучити близько 60 тис резервістів.

При цьому укомплектовувати своїх військових Росія має намір за допомогою своєї застарілої техніки. Деякі зразки зберігаються на базах і складах більше ніж 30 років.

У Генштабі ЗСУ також розповіли, що на території Донецької та Луганської областей наші захисники за минулу добу відбили 7 ворожих атак. При цьому вони знищили 2 одиниці броньованої техніки, 43 автомобілі і міномет противника.

Фото -  facebook.com/GeneralStaff.ua

Зенітно-ракетні війська Повітряних Сил ЗСУ за добу вразили 6 повітряних цілей:

  • 3 літаки (Су-34, Су-35 і літак ретранслятор Іл-22),

  • 1 вертоліт,

  • 2 крилаті ракети.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?