Усі країни Балтії припинили імпорт газу з РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Усі країни Балтії припинили імпорт газу з РФ

Усі країни Балтії припинили імпорт газу з РФ
Джерело:  online.ua

Латвія, Литва та Естонія припинили імпортувати російський газ. Про це повідомив Улдіс Баріс - глава латвійського газового оператора Conexus Baltic Grid.

Джерело: Leta

Балтійські країни більше не будуть використовувати газ з РФ

Якщо все ще залишалися сумніви щодо того, чи може бути якась довіра до поставок з Росії, то поточні події чітко показують нам, що довіри більше немає, – сказав Улдіс Баріс.

Він зазначив, що з 1 квітня російський природний газ більше не надходить до Латвії, Естонії та Литви.

Він додав, що наразі ринок Балтії обслуговується підземними запасами газу в Латвії.

Цей крок зроблений на той час, коли президент Росії Володимир Путін намагається підвищити статус Росії як енергетичної держави.

Оскільки його економіка постраждала від безпрецедентних міжнародних санкцій, Путін попередив членів ЄС, що їм потрібно буде відкрити рахунки в рублях для оплати російського газу.

У четвер він заявив, що діючі контракти будуть припинені, якщо платежі не будуть здійснені.

У той час як Сполучені Штати заборонили імпорт російської нафти і газу, Європейський Союз, який отримав близько 40 відсотків поставок газу з Росії в 2021 році, зберіг поставки з Москви.

Президент Литви Гітанас Науседа закликав решту ЄС наслідувати приклад Балтії.

З цього місяця російського газу в Литві більше не буде. Роки тому моя країна прийняла рішення, які сьогодні дозволяють нам без болю розірвати енергетичні зв'язки з агресором. Якщо ми зможемо це зробити, решта Європи також зможе це зробити! - написав він у Twitter.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?