ЄС допоможе Україні розслідувати військові злочини окупантів в Бучі
Категорія
Україна
Дата публікації

ЄС допоможе Україні розслідувати військові злочини окупантів в Бучі

ЄС допоможе Україні розслідувати військові злочини окупантів в Бучі
Джерело:  online.ua

Президент ЄС Шарль Мішель пообіцяв Україні допомогу з розслідуванням військових злочинів окупаційної армії РФ проти мирних жителів Київської області.

Джерело: Twitter-сторінка президента ЄС

Окупанти влаштували різанину в Бучі 

До своєї публікації президент ЄС додав позначку "бучанська різанина"  (#BuchaMassacre).

За словами Шарля Мішеля, він був шокований, коли побачив знімки зі звільненої Бучі.

Я шокований фотографіями, які врізаються на згадку і свідчать про звірства, здійснені російською армією у звільнених районах Київщини, - підкреслив Шарль Мішель.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

На думку голови ЄС, це - реальні докази військових злочинів РФ в Україні, які будуть використані у суді.

Євросоюз допомагає Україні та неурядовим організаціям збирати необхідні докази для переслідування у міжнародних судах. Будуть нові санкції та нова підтримка, - запевнив Шарль Мішель.

 З приводу терору мирного населення Бучі, влаштованого російськими загарбниками, висловилась голова МЗС Німеччини Анналена Бербок, закликавши притягти до відповідальності всіх, хто вчиняв військові злочини.

Фотографії з Бучі нестерпні. Нестримне насильство Путіна знищує безневинні сім'ї та не знає кордонів. Винні у цих воєнних злочинах мають бути притягнуті до відповідальності. Ми посилимо санкції проти Росії та надамо Україні ще більшу підтримку в її захисті, - зазначила очільниця МЗС Німеччини.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба, у свою чергу, закликав країни-члени G7 ввести найжорсткіші санкції проти РФ за звірства окупантів над жителями Бучі та інших населених пунктів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?