Британія хоче допомогти Україні захистити Одесу від окупантів
Категорія
Україна
Дата публікації

Британія хоче допомогти Україні захистити Одесу від окупантів

Британія хоче допомогти Україні захистити Одесу від окупантів
Джерело:  online.ua

Британський прем'єр Борис Джонсон заявив про намір поставляти зброю Україні для захисту Одеси від вторгнення загарбників РФ.

Джерело:  The Times

Британія хоче допомогти Україні захистити Одесу 

В британському уряді хочуть поставляти зброю Україні для допомоги у захисті Одеси та з метою зірвати плани кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Зокрема, офіційний Лондон наполягає на передачі Україні протикорабельних ракет, щоб запобігти обстрілам збоку російських військових кораблів.

Журналісти видання повідомляють, що Джонсон проінформував представників уряду про намір не допустити захоплення Одеси кремлівськими загарбниками.

За словами Джонсона, британські протитанкові ракети вже були використані при обороні Києва.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Між тим, за даними британської розвідки, ефективна робота українськї ППО стала справжньою проблемою для окупантів.

Так, окупаційна армія РФ виявилась неспроможною нейтралізувати українську протиповітряну оборону, через що ворожі літаки та вертольоти залишаються вкрай уразливими.

Нездатність Росії виявити та знищити системи ППО серйозно підірвала її зусилля щодо встановлення широкого контролю над повітрям, що, у свою чергу, мало істотний вплив на її здатність підтримувати наступ своїх сухопутних військ на ряді фронтів, - зазначають представники британськоъ розвідки.

У британській розвідці також підтвердили перегрупування окупаційних військ РФ.

За останній тиждень спостерігалася концентрація російської авіації у напрямку південного сходу України, ймовірно, внаслідок того, що Росія зосередила свої військові дії у цьому районі, - наголошують у британській розвідці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?