Італія підтримає санкції ЄС проти російського газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Італія підтримає санкції ЄС проти російського газу

Італія підтримає санкції ЄС проти російського газу
Джерело:  online.ua

4 квітня очільник Міністерства закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо офіційно повідомив, що після звірств у Бучі Італія підтримає санкції проти російського газу. Про це він повідомив після завершення зустрічі з колегами з Хорватії та Словенії у Загребі.

Джерело: агенція Ansa

Італія пообіцяла підтримати санкції ЄС проти російського газу

Італія не накладе вето на російські газові санкції, - пообіцяв італійський дипломат.

Варто звернути увагу на те, що Італія отримує близько 40% свого імпорту газу з Росії, після вторгнення РФ в Україну вона робить все можливе, щоб знайти альтернативи та диверсифікувати свої поставки.

Згідно з останніми даними, Ді Майо нещодавно відвідав Азербайджан з метою зміцнення енергетичних зв'язків між двома країнами.

Міністр екологічного переходу Роберто Чінголані вважає: якщо поставки російського газу буде припинено негайно - країна не матиме багато проблем у найближчі теплі місяці.

За словами прем'єр-міністрп Італії Маріо Драгі, якщо заміну 30-40% російських поставок газу можна знайти негайно, замінити решту буде набагато важче.

Як уже згадувалося раніше, після звірств у Бучі французький лідер Еммануель Макрон виступив за посилення санкцій проти Росії і запровадження обмежень на імпорт російської нафти і вугілля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?