США переконанні у навмисному вбивстві цивільних в Бучі
Категорія
Україна
Дата публікації

США переконанні у навмисному вбивстві цивільних в Бучі

США переконанні у навмисному вбивстві цивільних в Бучі
Джерело:  online.ua

Держсекретар США Ентоні Блінкен звинуватив Росію у «навмисній кампанії вбивства, катування, зґвалтування» в Бучі.

Джерело: коментар Блінкена

Блінкен звинувачує РФ у спланованих злочинах у Бучі

Коментарі Блінкена є одними з найсильніших з боку Заходу після того, як фотографії братських могил і вулиць, усипаних загиблими мирними жителями, з’явилися після відступу російських військ.

Він каже, що звірства були «не випадковими діями шахрайського підрозділу армії».

Блінкен додав, що союзники налаштовані забезпечити притягнення винних до відповідальності та посилити тиск на Росію, підтримуючи Україну.

Після цих коментарів Блінкен вирушив на зустріч міністрів НАТО у Брюсселі, де виступить зокрема у очільник українського МЗС Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, що США оголосять новий пакет санкцій проти РФ у цю середу.

Ми вже прийшли до висновку, що Росія вчинила воєнні злочини в Україні, і інформація з Бучі, схоже, демонструє додаткові докази воєнних злочинів. І, як сказав Президент Байден, ми будемо працювати зі світом, щоб забезпечити повну відповідальність за ці злочини. Один з цих інструментів є санкції, і ми інтенсивно працюємо з нашими європейськими союзниками над подальшими санкціями, - заявив один з представників Білого дому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?