Британія закликає Захід запровадити жорсткіші санкції проти РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Британія закликає Захід запровадити жорсткіші санкції проти РФ

Британія закликає Захід запровадити жорсткіші санкції проти РФ
Джерело:  online.ua

Очільниця британського МЗС Ліз Трасс повідомила, що Захід заморозив понад 350 мільярдів доларів із резервів російської іноземної валюти з усіх російських 604 мільярдів доларів.

Джерело: The Guardian

Британія хоче жорсткіших санкцій проти РФ

Міністр закордонних справ на другий день свого візиту до Варшави повідомила, що 60% резервів Москви зараз недоступні.

Трасс, виступаючи разом із міністром закордонних справ Польщі Збігнєвом Рау, сказала, що Заходу терміново потрібно йти далі й швидше, щоб завдати шкоди російській економіці.

Єдиний спосіб припинити цю війну – це програш Володимира Путіна в Україні. Хоча російські війська зазнали поразки під час штурму Києва, їх наміри та амбіції не змінилися. Ми бачимо, як сили Путіна націлені на схід і південь України, з такою ж безрозсудною нехтуванням життям мирних людей та їхньою національністю, - сказала вона.

У зв’язку з російськими воєнними злочинами, Велика Британія приєдналася до Польщі та України в тиску на G7, включаючи Німеччину, Францію та Італію, щоб встановити конкретні графіки припинення їх залежності від нафти, газу та вугілля.

Очікується, що ЄС буде готовий вживати заходів щодо вугілля та нафти, але не газу, оскільки інфраструктури для припинення залежності від російського імпорту газу не існує.

Трасс стверджує, що скоординовані санкції «відштовхують російську економіку назад у радянську епоху» і справляють жахливий вплив на тих, хто живить і фінансує військову машину Путіна.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?