У Зеленського звинуватили Лаврова у нових провокаціях проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського звинуватили Лаврова у нових провокаціях проти України

У Зеленського звинуватили Лаврова у нових провокаціях проти України
Джерело:  online.ua

7 квітня очільник Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров почав стверджувати, що команда українського лідера Володимира Зеленського "відійшла від пропозицій", які обговорювалися під час переговорів у Стамбулі 29 березня. В ОП наголошують, що російський дипломат озвучує провокаційні заяви, намагаючись тиснути на позиції Києва.

Джерело: "УП", росЗМІ

Подоляк звинувачує Лаврова у нових провокаціях проти України

Лавров почав цинічно брехати, що 6 квітня Україна "відійшла" від пропозицій, зроблених росіянам у Стамбулі. Він почав стверджувати, що майбутні гарантії безпеки України нібито не повинні були поширюватися на Крим та Севастополь. За його словами, російська делегація все ж продовжить переговори.

Українська сторона представила в переговорну групу свій проєкт угоди, в якій є відхід від найважливіших положень, зафіксованих на зустрічі в Стамбулі 29 березня, - цинічно заявив російський дипломат.

Сергій Лавров (фото — kremlin.ru)

Представник Офісу президента України Михайло Подоляк, коментуючи заяви Лавров, звернув увагу на те, що команда Володимира Зеленського підходить до питань війни та миру системно та відповідально – "без жодних спекуляцій, які властиві саме росіянам, які за рахунок провокаційних публічних заяв намагаються тиснути на позиції іншої сторони.

Ключове – є запропонована Україною формула гарантій безпеки, - підкреслив Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?