До Києва прямує голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн
Категорія
Політика
Дата публікації

До Києва прямує голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

До Києва прямує голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн
Джерело:  online.ua

До Києва потягом з польского міста Пшемишль прямує голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Джерело:  Deutsche Welle

Про що буде говорити голова Єврокомісії у Києві 

За словами очільниці Єврокомісії, у складі делегації також Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер, кілька депутатів Європарламенту.

Зокрема, фон дер Ляєн проведе зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.

Між тим президент Франції Еммануель Макрон підтвердив думку багатьох політиків та аналітиків стосовно затяжного характеру війни Кремля проти України.

Не припиниться в найближчі дні, - зазначив Макрон.

Він розкритикував французьских політиків з опозиційної партії головного опонента на майбутніх виборах Марін Ле Пен "Національний фронт" за ігнорування голосування стосовно введення санкцій проти Росії.

Я відзначив винну відсутність всіх парламентаріїв Національного фронту в Європейському парламенті, коли справа доходить до санкцій проти Росії, що показує вам двозначність деяких, незважаючи на війну, - зазначив Макрон.

Між тим президент Євроради Шарль Мішель анонсував надання Україні додаткових 500 мільйонів євро на військову допомогу.

Дякуємо та підтримуємо Жозепа Борреля за його пропозицію поповнити Європейський фонд миру ще на 500 мільйонів євро. Після швидкого схвалення це призведе до збільшення до 1,5 мільярда євро вже наданої ЄС підтримки в закупівлі військової техніки для України, - зазначив Шарль Мішель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?