Заявку України на вступ до Євросоюзу розглянуть цього літа
Категорія
Політика
Дата публікації

Заявку України на вступ до Євросоюзу розглянуть цього літа

Заявку України на вступ до Євросоюзу розглянуть цього літа
Джерело:  online.ua

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що загибель мирних жителів в місті Буча демонструє "жорстоке обличчя" армії президента Росії Володимира Путіна, та пообіцяла підтримувати Київ у його захисті "кордону Європи".

Джерело: Reuters, Deutsche Welle

Президентка ЄК відвідала Бучу

У розмові з журналістами в Бучі фон дер Ляєн, сказала, що ЄС зробить усе, щоб підтримати Україну, щоб вона зробила «необхідні кроки» для забезпечення членства в блоці – вимога, на якій наполягав президент України Володимир Зеленський.

Тут сталося немислиме. Ми бачили жорстоке обличчя путінської армії. Ми бачили безрозсудність і холодність, з якою вони окупували місто, - сказала фон дер Ляєн журналістам у Бучі.

Поїздка фон дер Ляєн до Києва мала на меті запропонувати Зеленському моральну та певну фінансову підтримку.

Їдучи поїздом з Брюсселя до Києва, вона сказала журналістам, що найважливішим повідомленням, яке вона несла, було те, що для України «буде шлях до ЄС».

Вона пообіцяла підтримувати Київ, щоб той «вийшов з війни як демократична країна», у чому, за її словами, допоможе Європейський Союз та інші донори.

Наша мета — представити заявку України до [Європейської] Ради цього літа, - сказала президентка.

Жозеп Боррель, головний дипломат ЄС, повторив це повідомлення, сказавши журналістам, що візит є сигналом того, що «Україна контролює свою територію».

Україна не є країною, яка окупована, домінована. Все ще існує уряд (який) приймає людей ззовні, і ви можете їздити до Києва, - сказав Боррель, додавши, що сподівається, що ЄС запропонує Києву ще 500 мільйонів євро (543 мільйони доларів) в найближчі дні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?