Окупанти безуспішно намагаються обійти Харків
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти безуспішно намагаються обійти Харків

Окупанти безуспішно намагаються обійти Харків
Джерело:  online.ua

За словами очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова окупаційні війська РФ безуспішно намагаються оминути Харків та просунутись в районі Ізюму далі на Донбас.

Джерело: Telegram-канал голови Харківської ОВА

Окупанти безуспішно намагаються просунутись з Харківщини на Донбас 

Складним залишається Ізюмський напрямок. Росіяни намагаються обійти Ізюм, позиції нашої армії і концентровано направити свої війська до Донецької та Луганської областей, чим посилити там військову присутність. Але завдяки нашим Збройним силам України на цих територіях ворог дійсно щодня несе великі втрати техніки та живої сили, - зазначив Синєгубов. 

За його словами, на Харківщини триває евакуація жителів населених пунктів Барвінкове та Лозова.

З Балаклії, за даними Синєгубова, вже виїхали 15 тисяч людей, залишається — близько 50 тисяч, з Барвінкового виїхали близько 3 тисяч, залишається - 1,5 тисячі осіб.

Очільник ОВА наголосив, що протягом минулої доби окупанти не менше 50 разів обстрілювали населені пункти та інфраструктурні об'єкти на території Харківщини.

У самому Харкові внаслідок обстрілів були пошкоджені будинки та інфраструктура Салтівки, Холодної Гори, Олексіївки, ХТЗ. Під обстріл також потрапило селище Дергачі.

Пошкоджені будівлі лікарні, амбулаторії, житлові будинки. Постраждалих немає.

За словами керівника Луганської ОВА Сергія Гайдая, окупанти продовжують штурмувати Попасну та Рубіжне, однак несуть численні втрати через спроби просунутись у глиб цих населених пунктів.

Орки штурмують Попасну та Рубіжне, рашисти намагаються зайти вглиб міст, проте несуть втрати. Не може ворог продавити нашу оборону, залишає там десятки трупів, техніку свою, але все одно вони лізуть і лізуть. Лінія фронту за ніч не змінилася. Водночас росіяни закидали снарядами Сєвєродонецьк та Гірську громаду. Обласний центр почали обстрілювати за поквартальною системою, - повідомив Гайдай.

Очільник ОВА також зазначив, що на Луганщині майже повністю припинена робота усієї критичної інфраструктури. Все просто знищено і ремонтувати нічого.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?