Кремль активно перекидає великі сили на Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль активно перекидає великі сили на Донбас

Кремль активно перекидає великі сили на Донбас
Джерело:  online.ua

За інформацією британської розвідки, РФ повністю вивела свої окупаційні війська з Київської, Сумської та Чернігівської областей та перекидає частину з них на Донбас.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

РФ перекидає частину відведених військ на Донбас 

Багатьом з цих сил буде потрібно значне поповнення, перш ніж вони будуть готові до розгортання далі на схід, при цьому будь - яка масова передислокація з півночі, ймовірно, займе як мінімум тиждень, - зазначають представники британської розвідки.

За даними Міноборони Британії, Російські обстріли міст на Сході і півдні тривають, і російські війська просунулися далі на південь від стратегічно важливого міста Ізюм, яке залишається під їх контролем.

За інформацією голів ОДА та ОВА в регіонах, протягом ночі окупанти обстрілювали артилерією та завдавали повітряних та ракетних ударів по населеним пунктам та інфраструктурним об'єктам на Харківщині, Луганщині та Донетчині.

Окрім цього окупанти здійснили ракетну атаку в Одеській області, а також великі безжальні обстріли на Херсонщині.

Зокрема, протягом ночі російські загарбники обстрілювали з артилерії житлові райони міста: Салтівка, ХТЗ, Олексіївка. 14 постраждалих, 1 жінка загинула.

По області росіяни завдали удари по Дергачах та Балаклії. Крім того, окупанти пошкодили залізницю в Барвінковому, постраждалих немає.

Тривають бойові дії в Ізюмському районі.

На Луганщині ворог не припиняє обстрілів та спроб штурму у Кремінній, Попасній, Рубіжному. З вечора окупанти обстрілюють Лисичанськ, де у наслідок обстрілів реактивною артилерією буквально палали два багатоповерхових будинки.

На території області сталися 24 пожежі в житловому фонді внаслідок обстрілів. Одна людина загинула.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

Запеклі бої ведуться в районах Вугледару, Мар'їнки, Авдіївки, Бахмуту, Торецька та Очеретиного.

Напередодні окупанти з вертольотів били по Вугледару, Слов'янську (ракета ХА55), внаслідок чого було пошкоджено більше 10 будинків.

Крім того, були заблоковані три евакуаційні потяги. Розблоковано рух лише ближче до півночі.

У Маріуполі тривають жорсткі вуличні бої в центральних районах міста. У місті гуманітарна катастрофа. Захисники міста борються, відтягуючи на себе значні сили противника.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?