Російські війська використовували жителів на Київщині як "живий щит"
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські війська використовували жителів на Київщині як "живий щит"

Російські війська використовували жителів на Київщині як "живий щит"
Джерело:  online.ua

Майже 150 мешканців села Обуховичі на Київщині були змушені російськими військами цілу добу перебувати у місцевій школі. Загарбники утримували їх там як «живий щит» проти українських збройних сил.

Джерело: BBC

РФ ховалася за спинами мирних людей

У британському виданні пишуть, що у численних розмовах жителі Обуховичів (на півночі Київської області) сказали, що росіяни під прицілом пістолетів забирали селян із домівок та тримали в шкільному спортивному залі, аби зупинити просування українських військ.

4 березня українська армія атакувала росіян у селі Обуховичі, яке з початку вторгнення РФ перебувало під російською окупацією, і ті почали ходити по домівках людей і під прицілом зганяти їх у холодний спортивний зал місцевої школи, аби використовувати селян як захист.

Загалом, як повідомляється, окупанти зігнали до школи близько 150 людей різного віку, в тому числі дітей та пенсіонерів, та протягом доби утримували їх там під обстрілами.

Вони виганяли нас із підвалів, де ми ховалися. Старших жінок, дітей, усіх. Було жахливо. Вони виламували всі двері, де їм не відкривали, - розповіла журналістам жителька села Людмила Суткова.

Деякі жителі села розповідали, що російські солдати були п’яні та погрожували українцям вивезти їх у Білорусь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?