Словаччина готова наполягати на пришвидшеному вступі України до ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Словаччина готова наполягати на пришвидшеному вступі України до ЄС

Словаччина готова наполягати на пришвидшеному вступі України до ЄС
Джерело:  online.ua

Словаччина наполегливо домагатиметься того, щоб Україна якомога швидше стала членом Європейського Союзу та отримала статус кандидата. Про це повідомив прем'єр-міністр Словаччини Едуард Гегер після візиту в Київ.

Джерело: topky.sk

Україна домагатиметься швидкого вступу України в ЄС

Гегер сказав, що словацький уряд також пропонує свою команду реформ. За словами прем'єр-міністра, Словаччина готова допомогти Україні з ремонтом військової техніки, а також з експортом пшениці залізницею.

Україна належить до Європейського Союзу. Я хочу сказати всім українцям, що ми дуже вдячні, що ви також боретеся за нас і наші цінності. Ви боретеся за свободу і демократію, які ми також сповідуємо. Ми багато років жили за радянської влади і цінуємо свободу, яку ми маємо сьогодні, і за яку ви сьогодні боретеся, – сказав Гегер.

За його словами, країна готова тиснути на інших членів ЄС, щоб прискорити набуття Україною статусу кандидату з перспективою повноцінного членства в Євросоюзі.

Ми віримо, що з нашою допомогою Україна здобуде перемогу над російським агресором, вижене цього агресора зі своєї території і зможе швидко відбудувати свою країну за допомогою Словаччини та інших країн і зможе стати членом Європейського Союзу, – додав прем’єр-міністр Словаччини.

Нагадаємо, що Словаччина надала Україні систему протиповітряної оборони С-300.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?