В ОП підтвердили прорив українських морпіхів в Маріуполі до бійців полку Азов
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП підтвердили прорив українських морпіхів в Маріуполі до бійців полку Азов

В ОП підтвердили прорив українських морпіхів в Маріуполі до бійців полку Азов
Джерело:  online.ua

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович підтвердив прорив бійців 36 бригади морської піхоти у Маріуполі до військових полку "Азов".

Джерело: Facebook-сторінка Олексія Арестовича

Українські військові продовжують героїчно боронити Маріуполь 

У Маріуполі підрозділи 36 бригади морської піхоти в результаті складного і дуже ризикованого маневру прорвалися на з'єднання з полком "Азов", який професійно забезпечив цей захід, - зазначив Арестович.

Радник керівника ОП зазначив, що в результаті успішного прориву бійці полку "Азов" отримали суттєве підкріплення.

Загалом, система оборони міста приросла і зміцнилася. Ось що буває, коли офіцери не втрачають голову, а твердо зберігають управління військами. Давайте і ми не втрачати. Армія знає, що робить, - наголосив представник ОП.

Між тим заступниця голови Міноборони Ганна Маляр попередила про загрозу здійснення нових хімічних атак збоку російських окупантів.

Треба не забувати, що сьогодні в державі високий ризик застосування хімічної зброї з боку Росії, тому що вони розглядають такі сценарії. І, попри те, що вони випустили по Україні більше тисячі ракет, у них залишається величезний арсенал. "Війна є в її активній фазі. Ми не можемо говорити, що падає активність, зменшуються бої. Вони є, тривають на сході України, і дуже запеклі бої. І в залежності від того, як будуть розвиватися обставини в інших регіонах, буде зрозуміло, чи буде ворог просуватися далі, - зазначила Маляр.

За словами мера Маріуполя Вадима Бойченка, жителі передмістя Маріуполя почали скаржитись на погіршення самопочуття після застосування окупантами отруйної речовини.

Дійсно, вони використали деяку хімічну речовину, скинувши її з безпілотника. На жаль, ми не можемо взяти зразки і засвідчити, що це було. Вітер розповсюдив цю речовину, і її частинки дійшли до околиць міста. Були скарги на здоров'я у селищах Сартана і Талаківка. Після цього люди залишили свої домівки у цих селах і евакуювались, - зазначив мер міста.

За його словами, жителі Маріуполя почали скаржитись на нехарактерний присмак у роті та інші ознаки отруєння хімічною речовиною.

Окрім цього, окупанти не дають провести евакуацію жителів міста.

Наші плани щодо евакуації постійно руйнуються, адже рішення приймаються виключно одною стороною. Коли ми планували евакуацію, ми повідомляли тій стороні, що ми для цього будемо робити, скільки долучимо комунального транспорту, а вони тільки фіксували цей транспорт і руйнували його з артилерії, - зазначив Бойченко.

Мер міста додав, що окупантам активно допомагають численні зрадники з місцевих політиків.

На початку евакуації ми мали 100 комунальних автобусів, а тепер жодного автобуса не маємо і жоден не виїхав з міста. І хтось, на жаль, із середини корегував ці руйнування. Сьогодні ми розуміємо, хто це робив - це ОПЗЖ, які є колаборантами і зривали евакуацію з початку березня. Але понад 100 тис. населення все ж таки змогли евакуюватись, і ще понад 100 тис. осіб залишається на сьогодні в Маріуполі, - повідомив мер міста.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?