МЗС України відповіло Макрону на заяву про "братні народи"
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС України відповіло Макрону на заяву про "братні народи"

МЗС України відповіло Макрону на заяву про "братні народи"
Джерело:  online.ua

Речник МЗС України Олег Ніколенко заявив про розчарування офіційного Києва через небажання французького глави Еммануеля Макрона визнати геноцид українців після усіх відвертих заяв російського керівництва та злочинних дій солдат РФ.

Джерело: "ЄП"

Україна відреагувала на заяву Макрона про "братні народи"

Україна та Росія історично близькі з об’єктивних причин, але міф про два братських народи Росії та України почав руйнуватися після окупації Криму та агресії на Донбасі в 2014 році. Тоді російські "брати" нібито прийшли захищати російськомовне населення. Але за вісім років вбили 14 тисяч українців. Цей міф остаточно зруйнувався, коли перші російські ракети полетіли на українські міста в лютому, - наголосив представник дипломатичного відомства України.

Олег Ніколенко звертає увагу Макрона на те, що "братній" народ не вбиває дітей, не розстрілює цивільних, не ґвалтує жінок, не калічить літніх людей та не знищує будинки іншого "братнього" народу.

До звірств проти беззахисних людей не вдаються навіть найзапекліші вороги. Наразі немає ані моральних, ні реальних підстав вести розмови про "братні" зв‘язки російського та українського народів, - підкреслив речник МЗС України.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно Еммануель Макрон під час інтерв'ю телеканалу France 2 відмовився назвати дії Росії в Україні геноцидом, як це зробив нещодавно американський лідер Джо Байден.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?