Окупанти намагаються відновити наступ на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти намагаються відновити наступ на Херсонщині

Окупанти намагаються відновити наступ на Херсонщині
Джерело:  online.ua

За даними Генштабу ЗСУ, тривають запеклі бої з окупаційною армією РФ на Донетчині, Луганщині, Харківщині та Херсонщині.

Джєрело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти продовжують наступ из метою захоплення України 

Поблизу східних кордонів з Україною кремлівська окупаційна армія нарощує кількість авіаційних ударних сил, посилює артилерійські підрозділи, оптимізує системи медичного та розвідувального забезпечення.

Наразі, за даними представників українського військового командування залишається дуже високою загроза здійснення окупантами ракетних атак по об'єктах військової та цивільної інфраструктури в Харківській, Донецькій та Запорізькій областях та в інших регіонах України.

На півночі України після відведення військ окупанти не ведуть активних дій.

Визначені підрозділи ЗС Білорусі продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях. Також проводяться планові заходи бойової підготовки. У білоруському місті Холмич місцевим розповідають, нібито українські підрозділи в будь-який час можуть здійснити напад на територію Білорусі.

Перегрупування виведених з України підрозділів окупаційної армії Центрального військового округу проходить на території Брянської та Курської областей з подальшою відправкою в Бєлгородську і Воронезьку області.

Противник посилює контроль кордону, проводить інженерне обладнання позицій, опорних пунктів та забезпечує присутність на них незначної кількості особового складу, озброєння та військової техніки.

На Харківщині окупанти складають подальший план наступу та активно проводять розвідувальні дії.

Окупаційна армія продовжує частково блокувати Харків та обстрілювати інфраструктуру і житлові райони міста.

На території Донецької області ведуться запеклі бої в районах Слов’янська, Попасної та Курахового. Ворог також безуспішно намагається штурмувати позиції українських військових в Маріуполі.

На Донбасі бійці ЗСУ за минулу добу відбили 8 ворожих атак, знищили танк, 4 одиниці броньованої та 6 автомобільної техніки, а також 1 артилерійську систему противника.

Наші підрозділи зенітних ракетних військ протягом попередньої доби збили 2 російських винищувачі.

За рахунок окремих підрозділів 2-ї загальновійськової армії Центрального військового округу здійснюється посилення угруповання ворога в районі Сєвєродонецька.

На Херсонщині окупанти ведуть бойові дії в районі Олександрівки. Намагаються відновити наступ з метою повернення втрачених позицій в районі Осокорівки..

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?