Зеленський та Байден обговорили передачу Україні артилерії, вертольотів та БТР
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський та Байден обговорили передачу Україні артилерії, вертольотів та БТР

Зеленський та Байден обговорили передачу Україні артилерії, вертольотів та БТР
Джерело:  online.ua

13 квітня Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом.

Джерело: Твіттер Зеленського

Зеленський і Байден дали оцінку російським воєнним злочинам, обговорили додатковий пакет оборонної та можливої макрофінансової підтримки, а також домовилися про посилення санкцій.

Фото - скріншот

Президент США Джо Байден заявив своєму українському колезі, що США надсилають додаткові 800 мільйонів доларів зброї, боєприпасів та іншої допомоги в сфері безпеки.

Українські військові використали зброю, яку ми надаємо, з нищівною дією. Оскільки Росія готується посилити атаку на Донбасі, Сполучені Штати продовжуватимуть надавати Україні можливості для самооборони, - йдеться у заяві Байдена.

Пакет включатиме як нові види озброєння, так і типи техніки, які США надають Україні протягом тижнів.

Нове обладнання включає "артилерійські системи, артилерійські снаряди і бронетранспортери".

Я також схвалив передачу додаткових вертольотів, - написав він.

Загальна сума військової допомоги, яку США надали Україні, становить понад 3 мільярди доларів.

Постійне постачання зброї, яку США та їхні союзники та партнери надали Україні, було вирішальним для підтримки її боротьби проти російського вторгнення. Це допомогло переконатися, що Путін провалив свою початкову війну, спрямовану на завоювання й контроль над Україною. Ми не можемо відпочивати зараз, - написав Байден у заяві.

Президент США заявив, що запевнив Зеленського, що «американський народ буде й надалі стояти з хоробрим українським народом у його боротьбі за свободу».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?