Кремль проводить масові репресії проти офіцерів ФСБ
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль проводить масові репресії проти офіцерів ФСБ

Кремль проводить масові репресії проти офіцерів ФСБ
Джерело:  online.ua

Журналіст розслідувач з організації Bellingcat Христо Грозєв підтвердив інформацію про арешт колишнього керівника 5-ї Служби ФСБ генерал-полковника Сергія Бєсєди, чий підрозділ напередодні вторгнення РФ в Україну повідомляв кремлівському диктатору Володимиру Путіну про політичну ситуацію в Україні.

Джерело: Youtube-канал "Популярна політика"

Путін зривається на керівництві ФСБ за невдачі у війни проти України

За словами журналіста, щонайменше 150 офіцерів ФСБ, з тих, що відповідали за Україну, потрапили під так звану "чистку".

Можу сказати, що значна частина з них якщо не заарештовані, то вже точно не працюють у ФСБ. Так що чистка точно пройшла. Через пару днів, сподіваюся, зможемо опублікувати щось нове про долю цих людей, - зазначив Грозєв.

Між тим скандальний керівник Чеченської республіки Рамзан Кадиров в черговий раз анонсував наступ окупантів на Київ.

Луганськ і Донецьк, звільнимо, таке завдання поставлене Володимиром Путіним. І потім заберемо Київ і всі інші міста, - цинічно заявив Кадиров.

У той же час, за словами керівника Мін'юсту України Дениса Малюські з приводу військових злочинів окупаційної армії РФ до Міжнародного суду в Гаазі вже звернулись 42 країни.

42 країни вже звернулися до Міжнародного суду в Гаазі. Розслідування воєнних злочинів на міжнародному рівні почалося. Звернення цих країн дозволило спростити і прискорити процедуру для України, - зазначив Малюська.

Малюська розповів, що нині експерти з усієї держави збирають докази злочинів російських окупантів у Бучі на Київщині.

Малюська наголосив, що проблема велика, але розслідування воєнних злочинів – пріоритет. Міжнародна спільнота надає свою підтримку, на тижні приїдуть експерти з Франції. Тривають перемовини з іншими членами ЄС.

З великою ймовірністю, вони також будуть давати своїх професійних експертів, і це допоможе впоратися з величезним обсягом роботи. Нині збирається база для переслідування кожного російського військового окремо за скоєне ними, і за відповідні накази, - зазначив голова Мін'юсту.

Глава Мін'юсту додав, що на швидкий результат розслідування очікувати не варто, оскільки РФ не видаватиме своїх військових, але їх точно віддадуть правосуддю, бо "терміну давності по таких злочинах немає".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?