РФ готує провокації у Придністров’ї з метою звинуватити Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ готує провокації у Придністров’ї з метою звинуватити Україну

РФ готує провокації у Придністров’ї з метою звинуватити Україну
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, в Кремлі планують влаштувати гучну провокацію на території невизнаного Придністров’я з метою звинуватити у цьому Україну.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Кремль готує провокації у Придністров’ї

Не виключається проведення збройними силами Російської Федерації провокаційних дій на території Придністровського регіону Республіки Молдова з метою звинувачення України в агресії проти сусідньої держави, - зазначають у Генштабі ЗСУ.

У той же час окупанти продовжують створювати наступальні підрозділи на території Харківської області з метою поновити наступ.

В Україну також перекидаються нові підрозділи військ РФ, а також бронетехніка та озброєння.

Здійснюється підготовка озброєння та військової техніки у пункті постійної дислокації 60-ї окремої мотострілецької бригади (Монастирище) 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу. Імовірно, зазначене озброєння буде переміщено на тимчасово окуповану територію Донецької області, - підкреслюють у Генштабі.

Аби компенсувати втрати особового складу підрозділів батальйонної тактичної групи зі складу 36-ї окремої мотострілецької бригади (Борзя, Забайкальський край) 29 загальновійськової армії Східного військового округу здійснюється набір військовослужбовців зі складу зазначеної бригади.

Однією з головних проблем окупантів є дефіцит водіїв та механіків-водіїв.

На Слобожанському напрямку окремі підрозділи зі складу 6-ї загальновійськової армії та берегових військ північного флоту продовжують часткове блокування міста Харкова, тривають артилерійські обстріли окремих районів міста.

В Ізюмському районі на Харківщині силами до двох батальйонних тактичних груп ворог намагався здійснити наступ в напрямках населених пунктів Довгеньке та Дмитрівка, успіху не мав і відійшов на раніше зайняті позиції.

На Донетчині продовжуються бої за населені пункти Попасна та Рубіжне, Нижнє і Новобахмутівка. Окупанти продовжують намагання взяти під контроль Маріуполь.

У місті Маріуполь за допомогою артилерії та авіації окупанти продовжують штурмові дії в районах заводу "Азовсталь" та морського порту.

Силами окремих підрозділів ворог здійснював артилерійські обстріли позицій українських військ у районах населених пунктів Високопілля, Трудолюбівка і Мар’янське.

На території Донецької та Луганської областей захисниками України за минулу добу відбито чотири атаки ворога, знищено п’ять танків, вісім одиниць броньованої, шість одиниць автомобільної техніки та вісім артилерійських систем противника.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?