Пентагон припускає наступ РФ з Ізюма для захоплення Дніпра
Категорія
Україна
Дата публікації

Пентагон припускає наступ РФ з Ізюма для захоплення Дніпра

Пентагон припускає наступ РФ з Ізюма для захоплення Дніпра
Джерело:  online.ua

Американські чиновники припустили, що російські загарбники можуть здійснити наступ з Ізюма на Дніпро.

Джерело: New York Times

РФ може наступати з Ізюма на Дніпро

Оцінка була проведена, оскільки супутникові знімки показали, як сотні військових машин рухалися через східне місто Великий Бурлук у напрямку до міста Ізюм у п’ятницю.

Бої загострилися навколо Ізюма після того, як Москва оголосила про свій намір зосередити свої бойові дії на сході, вивівши десятки тисяч військ з півночі після протистояння більш жорсткому, ніж очікувалося, українському опору.

Ми вже кілька днів говоримо про те, що Ізюм був для них таким важливим, оскільки він знаходиться майже в центрі Донбасу, на захід від нього, – сказав високопоставлений чиновник Пентагону.

Тоді чиновник Пентагону заявив, що аналітики американської розвідки бачать, як російські війська в Ізюмі та його околицях готуються просунутися на південь і південний схід, щоб спробувати просунутися глибше в регіон Донбасу.

Російським військам потрібен Ізюм, щоб утримувати свої західні бойові лінії і дозволити їм просуватися до Дніпра та інших стратегічних міст.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?