Як НАТО міг відступити: Трамп заступився за Україну й розкритикував Альянс
Категорія
Політика
Дата публікації

Як НАТО міг відступити: Трамп заступився за Україну й розкритикував Альянс

Як НАТО міг відступити: Трамп заступився за Україну й розкритикував Альянс
Джерело:  online.ua

Колишній очільник Білого дому Дональд Трамп не приховує, що підтримує заяву свого наступника Джо Байдена, який назвав війну Росії в Україні геноцидом. Однак колишній президент США обурений позицією НАТО, оскільки Альянс не хоче захистити Україну.

Джерело: The Hill

Трамп розкритикував НАТО за інертність щодо України

Спочатку республіканець традиційно покритикував Байдена за політику, яка, на його переконання, призвела до рекордно високої інфляції, і сказав: "А тепер додайте до цього те, що відбувається в Україні. Це геноцид".

Варто звернути увагу на те, що його заява пролунала через день після того, як очільник Білого дому звинуватив російського диктатора Володимира Путіна у геноциді українського народу. Байден також додав, що юристи приймуть остаточне рішення.

Що важливо розуміти, Трамп, який хвалиться близькими особистими стосунками з очільником Кремля, раніше називав вторгнення Росії "голокостом". Він пояснив свої коментарі Fox News, сказавши: "Це геноцид, який має місце".

Ми маємо найсильнішу й найбоєздатнішу ядерну зброю у світі через те, що я зробив... Я думаю, що через 100 років люди озирнуться назад і скажуть: "Як ми відступили, як міг відступити НАТО?" - наголосив Трамп, повторивши свою заяву, що Путін не вторгся б, якби він був на посаді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?