Польща заявила про готовність воювати з Росією у разі вторгнення
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща заявила про готовність воювати з Росією у разі вторгнення

Польща заявила про готовність воювати з Росією у разі вторгнення
Джерело:  online.ua

У Польщі заявили, що не хочуть війни з Росією, але готові давати відсіч у разі нападу. Про це повідомив речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна.

Джерело: речник МЗС Польщі у коментарі ТСН

Польща та НАТО готові відповісти на агресію РФ

Ясіна сказав, що НАТО також готове відповісти на агресію російського президента Володимира Путіна у разі нападу на країни-члени Альянсу.

Ми завжди до цього готові. І не лише ми, а й наші союзники. Готові всі члени НАТО. Стаття 5 Вашингтонського договору каже, що агресія проти будь-якої країни НАТО – це агресія проти цілого Альянсу. І, якщо Володимир Путін почне якусь агресію проти Польщі, Литви, Латвії, Естонії чи Фінляндії, якщо вона буде в НАТО, - це буде червона лінія для всіх нас. Але я би хотів, щоб Володимир Путін більше ніколи не почав жодної агресії, - сказав Ясіна.

Нагадаємо, що раніше президент Польщі Анджей Дуда сказав, що дії РФ важко не розцінювати як геноцид, а також висловив переконання у тому, що Захід має поставити Путіну ультиматум.

Ми завжди чули, що з Росією потрібно говорити. Але діалог з Росією не має сенсу… Путіну потрібно поставити жорсткі умови. Треба сказати, що якщо він не виконає цих умов, нам не буде про що говорити,— додає він.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?