США не бачать ознак приготування РФ до застосування тактичної ядерної зброї
Категорія
Світ
Дата публікації

США не бачать ознак приготування РФ до застосування тактичної ядерної зброї

США не бачать ознак приготування РФ до застосування тактичної ядерної зброї
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати «не ставляться легковажно» до можливості того, що Росія може спробувати застосувати тактичну ядерну зброю в Україні, оскільки Москва продовжує стикатися з труднощами на полі бою. Про це заявив директор ЦРУ Білл Бернс.

Джерело: CNN

 ЦРУ стежить за готовністю РФ використати ядерну зброю

Враховуючи потенційний відчай президента Путіна та російського керівництва, враховуючи невдачі, з якими вони досі стикалися у військовій сфері, ніхто з нас не може легковажно ставитися до загрози, яку представляє потенційне використання тактичної ядерної зброї або ядерної зброї малої потужності, – сказав він.

Бернс додав, що ЦРУ "дуже уважно стежить за цим".

Але він підкреслив, що США ще не бачать жодних ознак того, що Росія готується до такого кроку.

Хоча ми бачили певну риторичну позицію з боку Кремля щодо переходу до вищих рівнів ядерної готовності, досі ми не побачили багато практичних доказів того типу розгортань чи військових дій, які б посилили це занепокоєння, але ми дуже уважно спостерігаємо за цим, - сказав Бернс.

Тим не менш, у тих же зауваженнях Бернс попередив, що президент Росії Володимир Путін стає все більш ізольованим і його «апетит до ризику зріс, оскільки його контроль над Росією посилюється».

Його коло радників звузилося, і в цьому вузькому колі ніколи не було хорошим для кар’єри сумніватися в його судженнях чи його впертому, майже містичному переконанні, що його доля – відновити сферу впливу Росії, – сказав Бернс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?