МВФ планує взяти участь у масштабній відбудові України після війни
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ планує взяти участь у масштабній відбудові України після війни

МВФ планує взяти участь у масштабній відбудові України після війни
Джерело:  online.ua

Директор МВФ Кристаліна Георгієва повідомила, що фонд готовий приймати активну участь у масштабній відбудові України після закінчення війни з кремлівськими окупантами.

Джерело: сайт МВФ

МВФ готовий приймати участь у відбудові України

Очільниця Фонду також пообіцяла допомогу тим країнам, які приймають біженців з України.

Зі світового досвіду ми знаємо, що конфлікт - це ворог розвитку і процвітання. Висока вартість війни калічила і продовжує калічити дуже багато країн. Оскільки ми сподіваємося на мир, ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти Україні і всім постраждалим країнам, - зазначила Георгієва. 

Голова МВФ зауважила, що Фонд надав Україні екстренне фінансування у розмірі 1,4 млрд доларів, а також запустив пеціальний рахунок, який дає безпечний спосіб подальшого фінансування України.

І разом з міжнародними партнерами ми готуємося до масштабних зусиль з відновлення, які будуть потрібні, - зазначила Георгієва. 

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйен зазначив, що Україна щомісячно потребує фінансової допомоги у розмірі 7 млрд доларів для забезпечення соціальних виплат та зарплат.

 Глава Української держави також розповів фон дер Ляйєн про проблеми, які виникли в України з експортом зерна через сухопутний кордон із ЄС. У відповідь глава ЄК пообіцяла, що Брюссель застосовуватиме прискорені процедури перетину кордону, щоб допомогти Україні у цьому питанні.

У той же час Японія виділить літак Сил самооборони С-2 для доставки вантажів гуманітарного призначення, щоб допомогти країнам, які приймають біженців з України.

Військово-транспортний літак С-2 регулярно доставлятиме продукти харчування, спальні мішки, засоби гігієни та інші необхідні товари до Польщі та Румунії. Очікується, що гуманітарні рейси виконуватимуться раз на тиждень. Загалом заплановано щонайменше 10 рейсів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?