Окупанти майже впритул наблизились до Сєвєродонецька
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти майже впритул наблизились до Сєвєродонецька

Окупанти майже впритул наблизились до Сєвєродонецька
Джерело:  online.ua

Очільник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко зазначив, що окупаційні війська майже впритул наблизились до міста та посилили обстріли житлових районів.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Окупанти готуються до штурму Сєвєродонецька

Власенко зазначив, що окупанти посилюють обстріли житлових районів міста, тому шансів на евакуацію місцевих жителів майже не залишається.

Ворог підійшов дуже близько, обстріли посилюються, в нас дуже складно провести евакуацію місцевих людей, можливість з кожним днем зменшується. За нашими розрахунками, близько 20% жителів залишилися в місті. Точної цифри ніхто не знає. Немає місць, де збираються всі, - зазначив очільник РДА.

Власенко зазначив, що окупанти майже безперервно проводять хаотичні обстріли міста.

Дуже багато зруйновано індивідуальних житлових будинків, пошкоджено багатоповерхівки. Не можна сказати, що вони вщент зруйновані, але ситуація погіршується з кожним днем. Сьогодні були великі пожежі в багатоповерхівках. Повернутися в незруйноване житло - з кожним днем стає дедалі неможливішим, - наголосив керівник РДА.

Фото - facebook.com/sergey.gaidai.loga

Голова РДА повідомив, що в місті пошкоджено водогін, немає газопостачання.

На магістральних водогонах і газ перебитий, якщо говорити про Сєвєродонецьк, роботи там на день-три, все буде залежати від режиму тиші, або його відсутності, - зазначив Власенко.

Заступниця голови Міноборони Ганна Маляр наголосила, що через потужний спротив українських військових окупаційній армії досі не вдається розпочати масштабний наступ на Донбасі.

В них такі плани давно є, але ЗСУ їм не дають можливості їх реалізувати. Вони готові, вони накопичують там і сили, і людей, і медичну інфраструктуру підтягують, і боєприпаси, і провіант. Бо вже навчені, що їхні люди тут голодували (їх же відправили на 2-3 дні)…Вони все це готують, але їм поки не вдається розпочати цей другий агресивний етап, тому що ЗСУ потужно їх стримують, - зазначила Маляр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?