4 параметри, що впливають на ціну холодильника: як заощадити
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

4 параметри, що впливають на ціну холодильника: як заощадити

4 параметри, що впливають на ціну холодильника: як заощадити
Джерело:  online.ua

Головне завдання при купівлі ідеального холодильника – вибір відповідної за функціоналом і бюджетом моделі. Ринок переповнений різними варіантами, тому визначитися часом буває нелегко.

Перед вами 4 чинники, що впливають на ціни на холодильники. Консультанти інтернет-магазину побутової техніки Eldorado допомогли зорієнтуватися в особливостях сучасних пристроїв і підказали, на чому можна заощадити без втрати функціональності й ергономіки.

Об’єм і тип конструкції

Найбільше впливають на ціну габарити й конструкція холодильника. Розміри техніки бувають дуже різними: від компактів висотою 45–50 см до гігантів понад 200 см із шириною 121 см.

Можна виділити 3 найпоширеніші типи холодильників:

  • однокамерні, що мають тільки холодильний відсік або поєднану морозилку. Їхній плюс – невисока вартість і широкий асортимент, але корисного об'єму в таких моделях катастрофічно мало;

  • двокамерні – найпопулярніші в нашій країні моделі з нижнім або верхнім розташуванням морозилки. Ідеальний варіант для великої родини: багато корисного місця у холодильному відсіку й незалежний доступ до морозилки;

  • side-by-side – дводверні холодильники з великим морозильним і холодильним відсіками. Якщо на кухні досить місця для встановлення цієї моделі, вона стане найфункціональнішим рішенням: туди помістяться всі заготівлі на зиму, а користуватися такою технікою зможуть навіть діти.

Чим вищий холодильник, тим більше в ньому корисного місця і тим дорожче обійдеться покупка.

Варіант вбудування

Вбудовані моделі холодильників зазвичай коштують дорожче класичних варіантів. Причина криється в складності конструкції й відсутності масового попиту. Виробникам доводиться вкладати багато ресурсів у розроблення техніки, яка не буде перегріватися у вузькій ніші, і запускати малосерійне виробництво. За ідеальний інтер'єр доводиться доплачувати.

Режим управління

Бюджетні моделі холодильників мають механічне управління. На спеціальній панелі розміщені перемикачі, за допомогою яких користувач задає потрібний рівень потужності компресора й вироблення холоду. Варіанти з електронним або сенсорним управлінням зазвичай обходяться на 10–15 % дорожче.

Різниці в роботі цих двох типів немає жодної. Навіть навпаки: механічне управління має більший ресурс і рідше виходить з ладу. Якщо для вас цей момент непринциповий, можна заощадити хорошу суму.

Колір і матеріал корпусу

Ще одна стаття економії – забарвлення. За холодильник в чорному кольорі або металік виробники виставляють ціну на 5–7 % дорожчу, ніж в класичному білому. Тут починають діяти звичайні ринкові відносини: на що більший попит, то й дорожче.

Інша річ матеріал корпусу. Холодильник повністю з нержавіючої сталі коштуватиме більше, бо сам матеріал має високу вартість.

Хочете вигідно купити холодильник без втрати функціональності? Вибирайте моделі білого кольору без дисплея і з механічним управлінням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?