Як обрати праску: особливості цієї побутової техніки
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Як обрати праску: особливості цієї побутової техніки

Як обрати праску: особливості цієї побутової техніки
Джерело:  online.ua

Практично кожна господиня використовує такий побутовий прилад, як праска. Він дозволяє впорядкувати одяг, висушити білизну. Сучасні моделі стають дедалі функціональнішими. Сьогодні вибрати праску пропонують найрізноманітніші виробники, але перш ніж придбати один з них, потрібно знати, які параметри заслуговують на увагу.

Визначаємося з типом

Оптимальним рішенням для будинку стане побутова праска. У ньому є достатній набір функцій, спрей, відпарювання, вартість залишається доступною. Існують також дорожні пристрої: вони легші і здебільшого не оснащені резервуаром з водою.

Якщо сім'я велика, варто вибрати праску з парогенератором. У цій установці є окремий бойлер, який подає гарячу воду у вигляді пари чи спрею. Якщо в сім'ї 2-3 особи, то такий потужний пристрій ні до чого.
Бездротові технології проникають у всі сфери нашого життя. Мало хто знає, що є навіть бездротові праски.

Для живлення не використовується кабель: пристрій встановлюється на спеціальну основу, де заряджається за кілька секунд. Після цього воно готове для розгладження тканини протягом 1-2 хвилин. Навіть такі прилади оснащені функцією подачі пари, але можуть робити це недовго (5-10 секунд).

Важливі характеристики при виборі

Для вибору оптимального пристрою необхідно знати його основні параметри. Роль грає:

  • довжина шнура – 1,8-2,5 м;

  • тип, форма та матеріал підошви - впливає на міцність та якість ковзання;

  • вага пристрою - від 400 г до 9-11 кг (з парогенератором);

  • потужність.

Якщо мережевий кабель коротший за 180 см, то працювати з праскою буде незручно. Крім того, потрібно, щоб у місці підключення до корпусу кабель обертався вільно.

Різні виробники використовують різні матеріали виготовлення підошви. Багато хто з них тримає склад матеріалів у секреті. Використовується кераміка, алюміній, сталь, різні напилення.

Щоб легко справлятися з важкими прасками, слід приділити увагу формі ручки. Вона має зручно лежати в руці, тобто бути ергономічною.

Потужність приладів знаходиться у межах 1000-3500 Вт. Найчастіше у побутових моделях потужність становить 2000-2500 Вт. Якщо проводка у квартирі стара, то краще взяти пристрій на 1000-1500 Вт.

Не можна не згадати і про виробників побутової техніки. Найкращі прилади випускають компанії:

  • Tefal;

  • Scarlett;

  • Panasonic;

  • Philips;

  • Rowenta;

  • Moulinex і т. д.

Вибираючи продукцію відомого бренду, можна бути абсолютно впевненим, що така праска пропрацює багато років, не зіпсує тканину, буде зручною та безпечною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?