Audi показала в Детройті водневий концепт H-Tron Quattro (10 фото)
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

Audi показала в Детройті водневий концепт H-Tron Quattro (10 фото)

Audi показала в Детройті водневий концепт H-Tron Quattro (10 фото)
Джерело:  Мотор.ru

Німецький автовиробник Audi на Детройтському автосалоні представив концептуальний кросовер H-Tron Quattro з водневою силовою установкою, пише Мотор.
Концепт укомплектували новою 150-сильною силовою установкою на паливних елементах, що складається з 330 індивідуальних осередків. Блок літій-іонних батарей масою 60 кілограмів, розташований під пасажирським відсіком, здатний на короткий час (наприклад, при різкому прискоренні) збільшувати віддачу ще на 136 кінських сил.


Кросовер приводиться в рух двома електромоторами, розташованими на передній і задній осі. Віддача агрегатів склала 122 і 190 кінських сил відповідно. Прототип здатний прискорюватися з нуля до ста кілометрів на годину менш ніж за сім секунд, а його максимальна швидкість склала 200 кілометрів на годину. Запасу водню, що зберігається в трьох паливних баках під тиском 700 бар, вистачить на 600 кілометрів пробігу.


Крім того, енергію забезпечує тепловий насос, розташований в салоні, і велика сонячна батарея, встановлена ​​на даху. Щорічно вони здатні виробляти додаткові 320 Ватт, що еквівалентно приблизно одній тисячі кілометрів шляху.


На Audi H-Tron Quattro використовували системи автономного управління, які повинні дебютувати в 2017 році на флагманській моделі A8 наступного покоління. Зокрема, прототип здатний самостійно пересуватися і здійснювати маневри на магістралі на швидкості до 60 кілометрів на годину, а також паркуватися без участі водія.


Оформлення салону прототипу багато в чому повторює інтер'єр електричного кросовера e-tron quattro, показаного у вересні 2015 року на Франкфуртському автосалоні. Концепт отримав три великих сенсорних дисплеї, в яких використані OLED-технології, а також рульове колесо з сенсорною поверхнею. Нарешті, рядом функцій автомобіля можна управляти за допомогою жестів.


Габаритна довжина п'ятидверного автомобіля склала 4,88 метра, ширина - 1,93 метра, а висота - 1,54 метра. Коефіцієнт лобового опору дорівнює 0.27. Задля поліпшення аеродинамічних показників замість традиційних зовнішніх дзеркал вирішили застосувати камери заднього виду.
За попередніми даними, H-Tron Quattro є передвісником серійного водневого кросовера Audi, який з'явиться до 2020 року.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?