Любая торговля с оккупантом, с московским ордынцем – преступление
Категорія
Блоги
Дата публікації

Любая торговля с оккупантом, с московским ордынцем – преступление

Микола Мединський
Микола Мединський

Про блокаду окупованих територій на Донбасі, про доцільність торгівлі з окупантами і про правду як головну зброю українців у війні з Росією, - у відеоблозі капелана, священика УГКЦ Миколи Мединського на ONLINE.UA

Слава Ісусу Христу, слава Україні! Ми повернулися із чергового виїзду на східний фронт. Багато цікавих зустрічей, і одна із них – у місті Бахмут, на місці торговельної блокади.

Ведеться багато розмов у суспільстві стосовно потреби чи непотреби самої акції. Багато в когось виникають претензії до людей, котрі начебто очолили її. Але хочу розказати вам, що на місці побачив я.

Побачив я дійсно старих ветеранів – хлопців, котрі з самого початку на передових позиціях, в запеклих боях. Сьогодні вони повинні проходити якусь реабілітацію, а вони натомість продовжують боротьбу.

Один із хлопців після важких контузій навіть не міг пригадати, як називається вервиця, котрі я роздавав їм. Він повторював: "Ось ви роздавали, чи немає у вас ще? Оте, що ви давали…"

Інші хлопці намагалися поділитися тим, що було у них, із хлопцями на фронті. Каже: "Я ще недавно, буквально місяць-півтора, як звідти. Отче, передайте – ось у нас є зайве печиво, ось у нас є ящичок зайвих яблук. Передайте хлопцям там, тут нам люди допомагають".

Читайте також: У "руського миру" в Україні є небезпечний союзник

Я побачив хлопців, у котрих болить душа. Я побачив людей, у котрих болить серце за Україну, у котрих болить серце за правду. А правда – вона одна.

Починають говорити про економічну доцільність припинення торгівлі з ворогом чи окупантом. Хочу звернутися до людей, до українського народу, до тих, хто, можливо, буде приходити до них і вимагати завершити. Давайте разом подумаємо, чи варто?

Ми звертаємося до світової спільноти: допоможіть вплинути на Росію. Вони вводять санкції, зазнають економічних збитків  - як Америка, так і Європа. А ми водночас торгуємо. Чи це є правильно? Будь-яка торгівля з окупантом, з московським ординцем на даний момент – то є злочин, то є торгівля на крові наших дітей, торгівля кров'ю наших воїнів.

Читайте також: Україна, про яку ми мріємо

Я не можу собі уявити, щоб архістратиг Михаїл купляв чи продавав ладан сатані, навіть во ім'я добра чи економічного благополуччя. "Не кидайте перли свиням під ноги", - говорить святе Євангеліє, бо вони і перли потопчуть, і нас затопчуть разом з ними.

Як побороти зло? Як побороти агресію, як ліквідувати вогнище, котре несе руїну і смерть? Є такий вислів у народі: або рублем, або хлібом. Потрібно підштовхнути їх до розуміння того, що вони стріляють у бік нашого народу, а їдять, умовно кажучи, наш хліб.

Тож чи не варто, якщо вони вважають Україну ворогом,  відмовити їм у всьому? У світлі, у воді, в будь-яких ресурсах. Можливо, хоч відчуття голоду, відчуття отої потреби, чого вони не будуть мати, підштовхне їх до каяття, спонукає усвідомити те, що людина створена на образ і подобу Божу. Людина повинна нести добро, повинна нести любов, а не руїну і не смерть, як це робить російська імперія і як це роблять бандформування по той бік лінії фронту.

Правда – єдине, що дає нам сили. Правда Божа і правда українська, торжество котрої на нашій українській землі, гарантує нам велику повноцінну перемогу.

Слава Україні!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?