Истерики по-российски и по-украински: в чем разница
Категорія
Блоги
Дата публікації

Истерики по-российски и по-украински: в чем разница

Олександр Михельсон
Олександр Михельсон

Про те, які перемоги здобула Україна, і про які поки залишається мріяти - у блозі Олександра Михельсона на ONLINE.UA

Що сказати про цей політичний тиждень у нашому політичному потоці... Так, виграла Євробачення Джамала. Це було очікувано і цілком передбачувано. Істерики з боку наших молодших братів, вони ж росіяни, для мене особисто дивні. І на цьому я хотів би цю тему завершити.

Водночас, є така річ, як внутрішньоукраїнські істерики. Юрій Луценко зробився генеральним прокурором. Як це так? Він зробився генеральним прокурором завдяки ухваленню спеціального закону. Такого не робили навіть за Януковича, абсолютно правильно говорять про це критики пана Луценка. І ми би повинні дізнатися, що такого бардаку ще не було.

Крім того, ми ще не так давно бачили призначення прем’єр-міністром товариша спікера Гройсмана, ми бачили багато інших речей. І ці речі не те, щоб надихають, але розчаровують у певних елементах, в які ми всі вірили: у те, що демократія на щось здатна і досягає якогось ефекту. Ми побачили в останні дні, що, на жаль, нічого подібного не відбувається. І ні демократія, ні права людини, ні правовий підхід, якщо вже говорити про це загалом, не дозволяють нам говорити: от знаєте, у нас буде хороший генпрокурор, у нас буде хороший прем’єр-міністр, у нас буде хороший хто завгодно. Ось у чому проблема. Ми не можемо поки що знайти цієї певної рівноваги, цього порядку і впорядкування.

І виходить так, що система, припустимо, Росії, діє ефективніше, ніж діємо ми. Це дуже неприємно усвідомлювати. Але давайте краще це усвідомимо, ніж будемо робити собі вигляд такий, що, ой, ні, ми ж такі класні, ми ж такі хороші, ми ж, звичайно, такі замєчатєльні, такі прекрасні, ми ж, безумовно, інші, ніж вони. І ми можемо те, чого вони не можуть. Насправді це не так.

Насправді правила є загальними. Ми можемо рівно те, що й ті умовні "вони".

І кращий приклад тому - я тут повертаюся до попереднього  – це співачка Джамала. Тому що вона проспівала пісню, яка мала величезний успіх. Яка створила величезний фурор. Тому що там ми перемогли. А тут ми не перемагаємо. І я пропоную всім задуматись над цим...

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?