38 папуг Романа Насірова
Категорія
Блоги
Дата публікації

38 папуг Романа Насірова

Сергій Руденко
Сергій Руденко

Про звільнення з-під варти голови Державної фіскальної служби Романа Насірова і про шляхи наповнення українського бюджету за рахунок чиновників-корупціонерів, - у блозі Сергія Руденка на ONLINE.UA

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров вийшов на свободу. Його дружина внесла за чоловіка заставу в 100 млн грн(кажуть, половина – тестева). Ще буквально кілька днів тому головний фіскал держави скаржився на те, що таких грошей у його сім’ї немає, аж раптом виявилося Є! А це значить, що є гарний привід порушити ще одне кримінальне провадження проти Насірова – за незадекларовані 50 млн грн.

НАБУ і САП, які вимагали заставу для голови ДФС у 2 млрд грн, очевидно знали, що Насіров володіє більшою сумою. Однак суддю аргументи антикорупціонерів не переконали. Як результат – 100 млн грн, і Роман Михайлович вдихає свіже повітря після тісної камери в Лук’янівському СІЗО.

Вся історія і з астрономічною заставою для Насірова, і з його е-декларацією, і з його незадекларованою нерухомістю у Лондоні, і з його трьома громадянствами – свідчення того, що постєвромайданівська влада так і не зробила для себе висновків з історії Януковичів.

У час, коли вся держава буквально по копійці збирає гроші на українську армію і спостерігає переможні реляції урядовців про 3200 грн мінімальної зарплати, сімейство голови ДФС спокійно витягує з кишені 100 000 000 грн для застави. Хтось каже, що це – невелика сума. Мовляв, приблизно стільки ж політики платити за прохідне місце у виборчих списках партій. Хоча я б волів порівнювати цю суму не з політичним кешем, який бродить на Печерську, а з цифрами державного бюджету.

Отже:

1 насіров - 100 млн грн;
10 насірових - 1 млрд грн;
1560 насірових - 156 млрд грн (дефіцит Пенсійного фонду у 2017-му);
7210 насірових - 721 млрд грн (доходна частина бюджету-2017).

Іншими словами, увесь дефіцит, який ми маємо, ми могли б покрити за рахунок наших чиновників-мультимільйонерів. Їм треба просто запропонувати повернути державі частину ними заробленого на державних посадах. Перший – Насіров. Хто наступний?

Читайте також: Українська корупція як спосіб життя

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?