20 здобутків Давосу
Категорія
Блоги
Дата публікації

20 здобутків Давосу

Марина Саприкіна
Марина Саприкіна

Давос в дії. День 4, останній

Відчуваю, що маю написати про завершення Форуму та його результати, отже 20 здобутків Всесвітнього Економічного Форуму:

1) 140 компаній обєднались задля розробки єдиних метрік та показників, щоб вимірювати прогрес компаній щодо екологічних, соціальних та управлінських цілей (ESG).

2) Форум cтав співзасновником Альянсу Майбутнього сталих даних.

3) Давоська платформа друзів розвитку Африки була заснована за участі Президентів Ботсвани і Гани для просування підприємніцтва в Африці. Перша мета - мати 1 млн підприємців до 2020.

4) Були запущені 10 керівних принципів щодо мережі постачальників сталих батарейок задля розробки платформи, яка може промоніторити компанії-постачальники і створити Паспорти батарейок.

5) Форум оголосив партнерство з Глобальною ініціативою топів щодо формування коаліції для просування діагностики та лікування хвороби Альцгеймера.

6) Форум запустив Ініціативу з протидії туберкульозу на робочому місці і запросив компанії приєднатись

7) 11 керівників громадських організацій об'єднались, щоб зупинити продаж домену .org фірмі приватного капіталу.

12) Була запущена ініціатива 1 трлн дерев до 2030. США і Китай підтримали її. Salesforce проанонсував план посадити 100 млн дерев, Колумбія підтвердила свої зобов'язання посадити 180 млн дерев до 2022, Пакістан - 10 млрд дерев, а Global Shapers через свої 400 хабів - 1 млн дерев.

13) Запущена Ініціатива сталих ринків.

14) Була запущена Ініціатива зі зменшення вуглецю у виробництві (підтримали Johnson & Johnson, Schneider Electric and Unilever) з метою скоротити викиди вуглецю на 50 відсотків до 2030

15) Була розпочата нова ініціатива Чемпіони за Природу, яка закликала приділяти увагу більше природі. Очолили ініціативу CEO Unilever, керівник UNEP і Президент Коста-Рики. За останніми даними, більше половина світового ВВП залежить від природи.

16) Frontier 2030 була запущена як платформа для застосування технологій з метою пришвидшення досягнення Цілей сталого розвитку. Очолює UNDP у партнерстві з урядами Ботсвани, Південної Кореї і Норвегії, а також до неї долучились компанії - Microsoft, Google, Cisco, Arm, Planet Labs, X, Amazon Web Services and Chipsafer.

17) З'явивився новий альянс - Харчовий Альянс дій, щоб допомогти трансформувати систему харчової промисловості. Підтримали 25 партнерів.

18) Було розпочато нову ініціативу - SDG500,щоб залучити 500 млн на досягненя Цілей сталого розвитку на ринках, що з'являються, через 6 змішаних фінансових фондів.

19) Група телекомунікаційних компаній, включаючи BT, Deutsche Telekom, Du Telecom, Europol, Global Cyber Alliance, Internet Society, Korea Telecom, Proximus, Saudi Telcom, Singtel, Telstra and ITU, підписали нові принципи для боротьби із кібератаками, які можуть захистити близько 1 млрд споживачів у 180 країнах.

20) Нова глобальна рада зі штучного інтелекту була створена у партнерстві з ЮНІСЕФ з метою створення керівних принципів для розробки іграшок зі штучним інтелектом для дітей до 7 років, та для того, щоб залучити молодь до Глобальної молодіжної ради зі штучного інтелекту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?