Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Цікаві усні ігри для компанії

Джерело:  online.ua
Цікаві усні ігри для компанії

Цілий тиждень працювали, і ось нарешті вечір п'ятниці, коли можна трохи перепочити, зустрітися з друзями та близькими. Якщо ви не фанат гучних вечірок та вечірніх клубів, можна запросити знайомих додому та весело і цікаво провести час. Домашній затишок, щирі розмови та цікаві ігри для компанії — все це в купі допоможе розслабитися та перезавантажитися. Один із найефективніших способів не нудьгувати – зіграти у настільні ігри. Тим більше, що сьогодні є велика різноманітність ігор для будь-якої компанії — великої чи маленької. Це гарний спосіб краще познайомитися (з новими друзями), розрядити обстановку і навіть виявити приховані таланти!

Гра для компанії, як обрати з різноманіття варіантів

Цікаві ігри для компанії, наразі вибір дуже великий, підібрати відповідний варіант можливо враховуючи усі вподобання гравців. Важливо знати кількість людей, що буде грати в ту чи іншу гру, напрям вечірки та загальний настрій. Усні ігри для компанії, які будуть цікаві кожному.

Гра для компанії

Я ніколи не

Цікава та проста гра у яку можна грати з друзями — “я ніколи не”. Є дві варіації цієї гри — питна або не питна версії. Варто грати дуже обережно, бо може стати досить “гаряче” від питань та відповідей. В компанії гарних друзів, добре знають де натиснути, а де відступити. Як грати “Я ніколи не”, а саме алкогольна гра:

  • Перед початком гри варто обрати напій, наприклад: ковток пива чи віскі;

  • Усі гравці мають сісти у коло;

  • Розпочинати гру потрібно з питання: я ніколи не… та додати дію, яку гравець нібито зробив;

  • Якщо хтось із гравців виконав озвучену дію, мусить вжити алкоголь;

  • Якщо ніхто “у колі” не вчиняв дію зазначену в заяві, алкоголь випиває той хто зробив заяву;

  • Гра продовжується по колу, до тих пір поки є заяви (я ніколи не…), або поки люди не будуть занадто напідпитку для запитання чи відповідей.

Алкогольні ігри для компанії це звісно весело, але що робити якщо друзі не вживають спиртні напої. Для цього існує гра “я ніколи не” — безалкогольна версія. Головні правила:

  • Правила цього варіанту гри дуже схожі з питною версією;

  • Замість алкоголю діє правило “десяти пальців” — якщо гравець виконав дію, йому потрібно скласти палець;

  • Гра продовжується до тих пір, поки гравець не вибуває.

Гра проходить без алкоголю, його можна замінити виконанням тих чи інших завдань (бажань). Основні правила, які варто дотримуватися під час гри: 

  1. Поясніть всім присутнім правила, варто переконатися, що всі все зрозуміли;

  2. Будьте максимально чесними, не варто брехати і вигадувати те чого не було;

  3. Будьте поважними — не варто сміятися над відповідями інших людей;

  4. Все, що відбувається у грі має там і залишитися;

  5. Добре повеселіться — це гра, щоб розслабитися і насолодитися часом разом з друзями.

Кілька смішних запитань для гри: я ніколи не колупався у носі за минулий тиждень, ніколи не надсилав повідомлення не тій людині, ніколи не стрибав у басейн в одязі, а також багато іншого. Варіанти питань можна знайти в інтернеті, або придбати паперову версію гри, де вже є питання на різноманітні тематики. 

Ігри для компанії

Мафія

Гра “мафія” — це досить цікава, інтригуюча та інтелектуальна гра, грати потрібно в команді, рольовий, детективний сюжет. Гра, входить в п’ятдесятку найбільш історично та культурно істотних ігор, що з'явилися після 1800 року. В чому сенс та головні правила гри “Мафія”:

  • Обирається ведучий “суддя”, який ретельно перемішує карти, котрий дає гравцям витягнути одну карту з колоди;

  • В гру грає десять осіб, але кількість може змінюватися;

  • Всі гравці одягають пов'язки на очі;

  • Далі, за командою ведучого “настає ніч” всі закривають очі, та прокидається мафія, всі у кого карта “мафії” мають відкрити очі та побачити свою команду;

  • По команді — “мафія засинає” всі знову закривають очі;

  • Ведучий знайомиться з комісаром, який відкриває очі;

  • “Настає ранок” — всі прокидаються (знімають пов'язки);

  • Ведучий оголошує, що у місті завелася мафія;

  • Гравці діляться на дві команди “червоні” — громадяни, “чорні” — мафіозі, головна ціль обох команд, як можна більше усунути конкурентів;

  • Гра проходить у два етапи — день та ніч;

  • Днем відбувається дискусія, кожному гравцеві дається одна хвилина часу на висловлення своїх ідей, думок і підозр. Обговорення починає гравець під номером один і далі по колу;

  • Після обговорення проходить голосування, той гравець, що набрав найбільшу кількість голосів вибуває з гри;

  • У грі може бути перестрілка — ситуації, коли декілька гравців набрали однакову кількість балів, в такому випадку дається час на виправдання, після чого проходить переголосування, якщо голосів порівну, всі гравці залишаються у грі;

  • У наступні ночі “мафія” має право стріляти — ведучий оголошує номери гравців по черзі, і якщо на певному номері всі мафіозі одночасно вистрілять, тоді об'єкт вражений;

  • Гра завершується перемогою «громадян» у тому випадку, якщо усунені всі «мафіозі». «Чорні» перемагають у випадку, коли залишається рівна кількість гравців обох команд.

Гра в мафію має свої тонкощі, ось деякі з них: гравець повинен витягнути ігровий номер, учасник не має право укладати парі, давати клятви, ображати опонентів, не можна підглядати, можна виставляти тільки одну кандидатуру, мафіозі має право стріляти тільки один раз, “чесний громадянин” не має права підказувати шерифу кого варто перевірити, “вночі” гравець не має права порушувати тишу (стукати, співати, говорити та інше).

Всі детальні правила гри можна знайти в інтернеті або придбавши паперову версію. Цікаві факти про ігри для великої компанії — “Мафію”:

  1. Гру придумав студент Д. Давидов у 1986 році;

  2. Швидко стала популярною, завдяки серіалу “Спрут” — де поліцейський комісар веде боротьбу з мафією;

  3. В інтернеті гра вперше з'явилася у 1996 році.

Гра “Мафія” добре розвиває здібності, а також навички, які необхідні для ефективної взаємодії з навколишнім світом — логіка, спостережливість, вміння розпізнавати брехню, гарно говорити, бути стресостійким, лідером, а також приймати важливі рішення.

Ігри для компанії

Крокодил

Немає сумніву, що гра “Крокодил”— це одна з найпопулярніших розваг для великої чи маленької компанії будь-якого віку. В цю гру кожен з нас грав хоча б раз в житті. Обирати слова для гри варто дуже ретельно, вони можуть бути смішними, цікавими, а також не дуже складними. Учасник гри має показувати слово рухами, інші відгадувати його. Правила гри “Крокодил”:

  • Повинно бути мінімум два гравці;

  • Суть гри — відгадати слово;

  • Методом жеребкування обрати того, хто буде першим загадувати слово;

  • Після того, як ролі визначено, можна починати гру;

  • Слово потрібно показати жестами, при цьому не можна видавати будь-які звуки;

  • Перемогу отримує та людина чи команда, яка перша відгадала слово;

  • Гра може тривати, доки не набридне гравцям грати.

Активна гра для компанії, яку можна ускладнити і зробити ще цікавіше.  Наприклад, обмежити час для відгадування слова, загадувати словосполучення, запровадити "штрафні санкції" тощо. Рухливі ігри для компанії — це весело, а також гарна розвага, як для маленьких дітей, так і для дорослих. Декілька цікавих слів для гри: характер, хаос, шантаж, кетчуп, бізнес, хамелеон, правило, фестиваль, генерал, реклама, лібідо, мафія, інтернет, незнайомець, влада та багато інших. Варіанти слів можна знайти в інтернеті, а також купити гру з картками. 

Є контакт

Словесні ігри для компанії — це насамперед розвиток не тільки мислення, але й мовлення. “Є контакт” — гра в яку можливо грати практично будь-де. Вона може бути досить динамічною, веселою та навіть напруженою. Гра “Є контакт” правила:

  • Для початку потрібно обрати ведучого, його завдання — загадувати слово, яке інші гравці повинні вгадати;

  • Ведучий оголошує першу букву та учасники придумують слова на цю літеру;

  • Для того, щоб відгадати потрібно задавати ведучому навідні питання, ведучий відповідає так або ні;

  • Якщо “загадуючий” гравець не встиг відповісти або не вгадав задумане слово, інші гравці також намагаються вгадати його. Та людина, яка вирішила, що вгадала по опису слово, яке загадане придумавшим гравцем, говорить «КОНТАКТ!» І рахує: 1-2-3. Після чого, той хто придумав і вгадав, повинні разом вимовити це слово. У випадку, якщо слова збіглися («контакт» відбувся), ведучий повинен повідомити їм другу літеру свого задуманого слова. У цьому випадку спроби гравців тривають, але гравці загадують слова вже на перші дві літери;

  • Гра триває поки слово не відгадають і не відбудеться “контакт”.

Словесна гра — це також активність. Підбирати слова, варто складнішого рівня, можна їх запозичити з гри “Крокодил”. В цій грі теж треба “включати” логіку та винахідливість. 

Ігри для компанії

Асоціації

Гра асоціації — це захоплююча гра для друзів, яка має безліч варіантів. Смішні ігри для компанії — це про асоціації. Сьогодні в магазинах є величезний вибір настільних ігор. Обирати можна будь-який варіант, враховуючи усі вподобання гравців. Ігри в асоціації є веселими, з простими правилами, також ідеальним варіантом для великої компанії друзів. Така настільна гра змушує працювати мозок, згадувати слова, прекрасно підійде для проведення часу батьків і дітей. Такі ігри розвивають уяву, аналітичне мислення, кмітливість, побудову асоціативних зв'язків, логічне мислення. Головні правила при асоціації:

  • Пояснити один одному слово за допомогою — малюнку, жесту, картинки;

  • Зазвичай у грі беруть участь від шести до восьми осіб;

  • Гра має різні рівні складності та тематики, містить спеціальні картки.

Ігри в асоціації є ідеальним варіантом для дружніх зустрічей, вечорів у колі родини чи навіть для розвитку та тренування уяви вдома. Обирайте ігри, які зацікавлять вас та ваших близьких, а також насолоджуйтеся цими захоплюючими пригодами разом з друзями чи сім'єю!

Капелюх

Гра капелюх — це інтелектуальна парна гра, де гравець повинен відгадати за невеликий проміжок часу якнайбільшу кількість слів. Для гри знадобиться капелюх, або будь-яка інша ємність для папірців на яких будуть написані слова. Перед початком кожен гравець пише слова на папірці, крім того, гравці мають розділитися на команди. Веселі ігри для компанії, правила гри “Капелюх”:

  • Гравець повинен дістати папірець з капелюха;

  • Та вдало пояснити гравцям своєї команди, для того, щоб вони змогли його відгадати;

  • Не варто використовувати однокореневі слова;

  •  Заборонено позувати на предмети, що можуть означати те чи інше слово;

  • На пояснення одного слова надається певний проміжок часу;

  • Якщо слово не відгадали, папірець повертають у капелюх.

Перемогу здобуває та команда, яка відгадала найбільше слів. Існує варіант "особистої" гри в “Капелюх”: гравці не діляться на команди, а пояснюють слова щоразу новим партнерам, кожне вгадане слово йде в залік. Це гарна гра для, як для маленької, так і великої компанії друзів. Відпочивайте з користю!

Данетки

Гра “Данетки” — різновид гри, коли загадують різноманітні ситуації, що треба відгадати. Ця гра для компанії друзів була придумана британським письменником Полом Слоуном. Він був гарним спеціалістом у сфері інновацій та ефективної праці. Розгадати Данетку — означає відгадати всі таємниці дивної ситуації. Правила гри Данетки:

  • Ведучий розповідає частину ситуації;

  • Ті гравці, що відгадають мають відновити всю історію повністю;

  • Гравці мають право ставити такі питання, на які ведучий може відповісти тільки “так” або “ні”;

  • На картках, як правило, написана історія, яку завдяки питанням треба відгадати.

Паперова версія “Данетки” – це компактна гра, яку можна взяти будь-куди. Побалувати себе простими та захоплюючими історіями на вечірці, на природі, вдома і де тільки душа забажає! Якщо запам'ятати кілька історій і ключових питань, то коробку з грою можна навіть не брати з собою. Весела вечірка з друзями вам гарантована!

Запитай мене щось

“Запитайте мене щось” — гра, що буде доречною у будь-якій ситуації: вечірка з друзями, сімейний вечір з рідними, або прості посиденьки. Ця гра здатна створити приємну атмосферу для розваг у компанії чи парі. Це ідеальна гра для пари, що допоможе розкрити різноманітні аспекти особистості. У грі є різноманітні теми для обговорення: вподобання, мрії, спогади, думки про минуле та майбутнє, а також багато іншого. Правила гри:

  • В паперовій версії грі є картки;

  • Потрібно витягнути картку прочитати запитання чи завдання, поділитися думками з іншими гравцями.

Дізнавайтеся про себе та своїх близьких щось нове, відкрийте цікаві історії та насолодіться невимушеною атмосферою спілкування. За допомогою цієї простої гри можливо ще краще познайомитися зі своєю “половинкою” чи людиною, яка подобається. 

Для любителів вечірок, важливо подбати не тільки про: закуски, напої та інші смаколики. Не варто забувати і про розваги. Щоб гості не нудьгували, одним з найбіднішим трюком є саме настільні ігри, або їхні інтерпретації з інтернету. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?