10 розумних гаджетів для чистоти та затишку вдома
Категорія
ТехноГід Онлайн
Дата публікації

10 розумних гаджетів для чистоти та затишку вдома

10 розумних гаджетів для чистоти та затишку вдома
Джерело:  online.ua

Високі технології стрімко увійшли в наше життя. Ще 15-20 років тому було важко уявити, що керувати звичними побутовими приладами можна буде дистанційно за допомогою мобільного телефону. Сьогодні різноманітні гаджети з приставкою «смарт» (англ. «розумний») здатні вирішувати повсякденні задачі – прибирати, готувати їжу, обігрівати житло. Гід Онлайн зібрав найцікавіші розумні гаджети, які допоможуть у побуті та створенні затишку вдома.

Зараз розумний будинок можна створити з любого житла, навіть з орендованої однушки. Адже техноринок сьогодні дозволяє облаштувати оселю так, що навіть розетками та лампочками можна керувати дистанційно. На що ж варто звернути увагу, щоб перекласти на техніку частину домашніх обов’язків? Розбираємося.

Робот-пилосос

Фото: envato.com

Робот-пилосос – це інноваційний побутовий прилад, який прибирає ваш дім, користуючись можливостями штучного інтелекту. Прилад має невеликі габарити та буквально нашпигований різноманітними датчиками, які дозволяють йому обходити перешкоди, проїздити під меблями та вичищати закутки. Більшість моделей вміють самостійно знаходити «Базу» та підключатися до неї для підзарядки після того, як завершать прибирання.

Робот-мийник

Фото: envato.com

Робот, що миє вікна, оснащений вакуумним насосом, який дозволяє йому триматися на гладких вертикальних поверхнях – шибках, кахельних стінах, великих дзеркалах. Рухи такого мийника схожі до рухів рук людини, тому він дуже якісно очищує поверхні від бруду.
Щоб прилад почав працювати, достатньо підключити його до електромережі та поставити на поверхню. Керування роботом відбувається за допомогою пульта ДУ або спеціального застосунку на смартфоні.

Смарт-вентилятор

Фото: envato.com

Керувати таким вентилятором, як і будь-яким розумним приладом, можна дистанційно за допомогою спеціального застосунку, що встановлюється на мобільний пристрій. Так, ви зможете вимикати та вмикати прилад на відстані, регулювати швидкість обдування, налаштувати увімкнення при певній температурі, або ж задавати напрямок обдування. Розумний вентилятор імітую природну циркуляцію повітря у домі, і при цьому не створює протягів.

Wi-Fi-розетка

Фото: unsplash.com

Така розетка підключається до домашньої мережі Wi-Fi та дає можливість дистанційно контролювати роботу будь-яких електроприладів, що працюють у домі. Так, ви з легкістю зможете відключити випадково залишену увімкненою праску, провітрите приміщення та підігрієте собі воду перед поверненням додому з роботи. В деякі моделі інтегрований лічильник електроенергії, який допоможе вам заощадити.

Розумний зволожувач повітря

Фото: envato.com

Даний прилад автоматично підтримує у приміщенні оптимальний рівень вологості. Його застосування дозволяє уникнути проблем зі здоров’ям, адже в занадто сухому повітрі збільшується вірогідність потрапляння хвороботворних мікроорганізмів до дихальних шляхів. При цьому пил, що літає у сухому повітрі, може стати причиною алергії та навіть астми. Зволожувач повітря можна залишити увімкненим перед від’їздом у відпустку чи на дачу.

Розумний обігрівач

Фото: unsplash.com

Розумний обігріваючий прилад здатен підтримувати комфортну температуру в заданому режимі. Керується такий обігрівач через застосунок на смартфоні. Користувач може вмикати турбо-обігрів або створювати розклад роботи приладу, щоб той періодично обігрівав кімнату. Прилад оснащений необхідними системами безпеки і автоматично вимикається при перегріванні, або якщо його перекинути.

Розумна праска

Фото: envato.com

З розумної праскою можна не боятися, що ви влаштуєте пожежу, якщо забудете її вимкнути. Вимкнути праску можна де б ви не знаходилися – достатньо лише мати при собі смартфон з встановленим на ньому застосунком. Якщо необхідно, праску взагалі можна заблокувати, і тоді її не увімкнуть, наприклад, діти. А ще на смарт-прасках можна регулювати температуру підошви для роботи з різними тканинами.

Розумна мультиварка

Фото: pexels.com

Розумна мультиварка має велику кількість програм та налаштувань, керувати якими теж можна дистанційно. З допомогою мультиварки можна варити, смажити, запікати вироби з тіста, або ж готувати їжу на пару. Вам потрібно лише заздалегідь викласти продукти в чашу, а повертаючись, наприклад, з роботи, ви можете запустити прилад зі свого смартфону. Прийшовши додому, ви зможете насолодитися смачною та теплою їжею.

Машинка для сушіння білизни

Фото: envato.com

Використовуючи такий прилад, вам не доведеться розвішувати мокрий одяг на мотузці, розміщати в домі громіздку розкладну сушарку та шукати місце для її зберігання. Щойно випрані речі можна помістити у розумну машинку для сушіння білизни та запустити одну з вибраних програм дистанційно. У таку сушарку можна помістити зимові речі, спортивний одяг, штори, килимки, тощо.

Детектор руху

Фото: envato.com

Детектор руху можна об’єднати з іншими елементами «розумного дому», наприклад системами відеоспостереження або освітлення. Датчик руху спрацьовує, якщо на певну територію входять «гості». Так, наприклад, можна убезпечити дім чи квартиру від проникнення зловмисників – сповіщення зразу ж прийде на смартфон власника.

Також детектор руху можна підключити до ламп, щоб вони вмикались тільки коли ви входите в кімнату. Це суттєво економить електроенергію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?