12 найочікуваніших кросоверів та позашляховиків 2022 року
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

12 найочікуваніших кросоверів та позашляховиків 2022 року

12 найочікуваніших кросоверів та позашляховиків 2022 року
Джерело:  online.ua

У наступному році світові гіганти автомобільної промисловості, такі як Honda, Mitsubishi, Renault, Nissan та Hyundai, випустять на ринок чималу кількість нових моделей кросоверів та позашляховиків. Машини цього типу користуються великою популярністю у вітчизняних автолюбителів завдяки своїй універсальності та надійності. Гід Онлайн зробив добірку з 12 найочікуваніших кросоверів та позашляховиків 2022 року.

Kia Sportage 2022

Kia Sportage 2022 - фото

Південнокорейський виробник автомобілів Kia у наступному році випустить на європейський ринок позашляховик п’ятого покоління Kia Sportage 2022. Буде він продаватися і в українських салонах. Авто отримає оновлений дизайн, який дещо відрізняється від «азіатської версії».

Так, зокрема на 133 мм буде зменшена довжина корпусу а бампери отримають нову форму. Частина Kia Sportage 2022 матиме гібридну силову установку (265 к. с.; 1.6 T-GDI на 180 к. с. електромотор потужністю 66,9 кВт АКБ ємкістю 13,8 кВт).

Nissan Qashqai 2022

 Nissan Qashqai 2022 - фото

Nissan Qashqai 2022 – один з найбільш очікуваних кросоверів наступного року. Модель з’явиться в Україні вже в січні 2022 року та буде оснащена 1,3-літровими бензиновими турбодвигунами потужністю 130 та 150 к. с.

У першому випадку кросовер буде укомплектований шестиступінчастою механічною КПП, у другому – варіатором. Більш потужна повнопривідна версія також буде доступна вітчизняним автолюбителям, але за неї доведеться доплачувати.

Nissan Pathfinder

Nissan Pathfinder 2022 - фото

Відомий своїми вдалими позашляховиками японський автовиробник Nissan презентував нову модель Nissan Pathfinder, яка стане сімейним кросовером. З презентаційного ролика складно зрозуміти, які технічні характеристики матиме «Пасфайндер» 2022.

Можна тільки точно сказати, що він отримає С-подібні фари у стилі Nissan Patrol/Armada. Всі інші подробиці виробник поки що тримає в секреті. Поява кросовера в українських автосалонах відбудеться 4 лютого.

Nissan X-Trail

 Nissan X-Trail - фото

З квітня 2021 року Nissan X-Trail вже продається у Китаї, та на нашому авторинку він з’явиться тільки на початку 2022 року. Авто збудоване на платформі Nissan Rogue (під цією назвою авто продається у США з 2020 року), та деякі відмінності все ж є, наприклад, новий дизайн салону, збільшений кузов, нові бампери.

Новий «Ікс-Трейл», скоріш за все, отримає 1,5-літровий турбодвигун потужністю 204 к. с. Виробник позиціонує нову модель, як сімейний кросовер, на якому зручно їздити по міським дорогам.

Toyota Prado

Toyota Prado 2022 - фото

Японський виробник зазвичай не розголошує подробиці виходу чергового авто. Цей маркетинговий хід тільки підігріває інтерес з боку автолюбителів. В мережі вже є неофіційні фото Toyota Prado. Дизайн машини відрізнятиметься збільшеною фальшрадіаторною решіткою та тонкими світлодіодними фарами.

У «Прадо» залишиться рамна конструкція, не дивлячись на заяви виробника перейти на платформу RAV4. Двигун залишиться таким же, як і у попередніх моделей – 2,8-літровий турбодизель потужністю 204 к. с.

Toyota bZ4X

 Toyota bZ4X - фото

Toyota bZ4X – абсолютно новий електрокар-позашляховик, який невдовзі з’явиться на вітчизняному авторинку. Модель побудована на інноваційній платформі e-TNGA, а в її розробці активно приймала участь ще одна японська компанія – Subaru.

bZ4X буде випускатися у двох версіях – з одним та двома електромоторами. У варіанті з переднім приводом буде встановлено один двигун потужністю 204 к. с., а у повнопривідному – два двигуна по 109 к. с. (загальна потужність 218 к. с.)

Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 - фото

Hyundai Ioniq 5 – ще один новий електромобіль, на цей раз південнокорейський. В Україні модель буде доступна з двома акумуляторами на вибір – 58 кВт/год або 73 кВт/год, моно або повним приводом.

Машина отримала інноваційний дизайн інтер'єру з використанням екологічно чистих матеріалів, функцію надшвидкої зарядки батареї, а також розширені функції підключення та допомоги водію. Появу авто в салонах слід очікувати в липні наступного року.

Infiniti QX60

Infiniti QX60 - фото 

Презентація Infiniti QX60 запланована на осінь 2022 року. Дизайн машини відображає так звану «філософію стилю», яка на думку виробника, має популяризувати японську культуру. В технічному плані нове авто мало чим відрізняється від того ж Nissan Pathfinder, але замість варіатора буде використовуватись дев’ятиступінчата АКПП.

В QX60 буде 2,5-літровий бензиновий двигун з системою Infiniti Direct Response Hybrid потужністю 250 к. с., або 3,5-літровий 24-клапанний двигун V6 потужністю 283 к. с.

Land Rover Range Rover

  Land Rover Range Rover - фото

Модель п’ятого покоління знаменитого британського позашляховика Land Rover Range Rover вже була презентована в Україні – сталося це наприкінці листопада. Авто має все той ж впізнаваний дизайн, а от технічна «начинка» змінилася.

Вершиною потужності є новий бензиновий V8 бітурбований двигун P530 об’ємом 4.4 л, завдяки якому авто зможе розганятися до 100 км/год всього за 4,6 с. При цьому витрата палива скоротилася на 17% (12 л на 100 км) у порівнянні з 5-літровим двигуном на попередній моделі лінійки.

Honda CR-V

Honda CR-V - фото

У шостого покоління «Хонди» було багато рестайлінгів. Але у наступному році року на ринок вийде повністю новий автомобіль. Honda CR-V отримає гібридний двигун, але з часом виробник планує перейти на повністю електричний силовий привід.

Судячи по неофіційним фото позашляховика, виробник вирішив відмовитися від плавних ліній кузова, зробивши його більш кутастим. Офіційний старт продаж в Україні запланований на першу половину 2023 року.

Mitsubishi Outlander

 Mitsubishi Outlander 2022 - фото

У 2022 році наш авторинок очікує вихід ще одного потужного японського позашляховика – Mitsubishi Outlander. Кардинально був перероблений зовнішній дизайн авто – з’явилася передня панель Dynamic Shield, були встановлені двадцятидюймові колеса, посилені крила.

Також дещо вужчим став кузов. Також була оновлена система 4WD та S-AWC (Super-All Wheel Control) – тепер у авто є новий перемикач режимів руху, що робить керування ще більш безпечним.

Renault Kadjar

 Renault Kadjar - фото

Renault Kadjar – одна з найочікуваніших прем'єр від французької марки. Виробник обіцяв кардинально змінити дизайн моделі, та при цьому вона матиме всі класичні риси «Рено». Новий сімейний кросовер буде оснащений економічними трьох- та чотирициліндровими бензиновими турбодвигунами об’ємом 1,2 л.

Також буде реалізована технологія MHEV (м'який гібрид). Буде доступний автомобіль і в дизельному виконанні, а також у вигляді гібриду з електромотором.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?