15 місць в Європі, які варто відвідати кожному
Категорія
Подорожі
Дата публікації

15 місць в Європі, які варто відвідати кожному

15 місць в Європі, які варто відвідати кожному
Джерело:  online.ua

У необізнаного туриста перед відпусткою завжди виникає питання – в яку з європейських країн краще поїхати і які пам’ятки слід оглянути в першу чергу? Гід Онлайн допоможе вам з вибором - ми склали список з 15 місць в Європі, які варто відвідати кожному.

Європа дуже різноманітна. Тут є і величні гори, і безкраї ліси, і широкі річки, і навіть льодовики. Також вона славиться місцями визначних історичних подій та дивовижними пам’ятками архітектури, яким не одне сторіччя.

1. Норвезькі фіорди

Фото: pexels.com

Фіорди можна по праву вважати національної гордістю Норвегії. Це довгі, глибокі та вузькі морські затоки зі скелястими берегами, якими вкрита вся західна берегова лінія Скандинавського півострова.

Такі затоки утворилися під час останнього льодовикового періоду, коли вся Європа була скована кригою. Фіорди прорізають гори на сотні метрів, створюючи приголомшливо красиві пейзажі, не схожі ні на що в світі.

2. Шамоні, Франція

Фото: wikimedia.org

Шамоні – невелике курортне місто у Франції, розташоване на кордоні зі Швейцарією та Італією. Воно знаходиться в живописній гірській долині неподалік від найвищої точки Альп – гори Монблан.

Містечко також відоме тим, що в 1924 році тут були проведені перші Зимові Олімпійські ігри. У його околицях багато канатних доріг, одна з яких являється найвищою в світі – вона яка з'єднує Шамоні з вершиною гори Еґій-дю-Міді.

3. Гальштат, Австрія

 Фото: pexels.com

Містечко, що знаходиться високо в австрійських Альпах. Воно відоме тим, що тут видобувають сіль впродовж трьох тисяч років. Гальштат приваблює туристів зі всього світу завдяки свої неймовірним краєвидам.

Містечко зі середньовічною європейською архітектурою розташувалося на березі кришталево чистого Гальштатського озера, оточеного засніженими горськими вершинами.

4. Плітвіцькі озера, Хорватія

Фото: unsplash.com

Один з найстаріших національних парків Південно-Східної Європи, відомий своїми озерними каскадами. Водойми, що утворилися внаслідок вимивання карстової породи, знаходяться поміж двох гірських хребтів.

Вони мають дивовижні відтінки – від бірюзи до смарагда та аквамарина. Берега озер вкриті реліктовими хвойними та буковими лісами, що ростуть тут вже не одну тисячу років.

5. Метеора, Греція

Фото: unsplash.com

Метеора – це місцевість на півночі Греції. Тут знаходиться комплекс монастирів, розташований на уривистих скелях. Колись ця місцевість слугувала прихистком для сотень православних ченців, що рятувалися від нашесть іноземних загарбників, а зараз тут популярний туристичний маршрут.

Достеменно не відомо, як монахам вдалося побудувати релігійні споруди на висоті в декілька сотень метрів.

6. Озеро Ансі, Франція

Фото: wikimedia.org

Далі в рейтингу найкрасивіші місця Європи йде озеро Ансі, що вважається одною з найчистіших природних водойм у світі. Саме цьому місцевість навколо озера стала дуже привабливою для любителів туризму та водних різновидів спорту.

Біля водойми знаходиться однойменне місто, яке славиться чималою кількістю історичних пам'яток, в числі яких середньовічний замок і палац на острові.

7. Дорога Велетнів, Північна Ірландія

Фото: wikimedia.org

Дорога Велетнів – це природний комплекс, який складається з понад 40 тисяч з'єднаних між собою базальтових і андезитових стовпів, які утворилися внаслідок виверження вулкану у стародавні часи. Стовпи мають настільки правильну форму і так щільно прилягають один до одного, що здається, ніби їх створили розумні істоти, а зовсім не природа. Найвищий з них досягає 12 метрів.

8. Каппадокія, Туреччина

Фото: envato.com

Каппадокія – унікальний регіон з неймовірним ландшафтом, що знаходиться на території сучасної Туреччини. Він відомий своїми скелястими утвореннями різних форм та розмірів.

Також тут розташований національний парк Гьореме. Це музей під відкритим небом, з безліччю печер, монастирів і церков, врізаних в гірську породу. Тут ховалися перші християни під час гонінь в часи Римської імперії.

9. Замок Нойшванштайн, Німеччина

Фото: unsplash.com

Нойшванштайн – замок, побудований баварським королем Людвігом II біля містечка Фюссен в південно-західній Баварії. Цікаво, що дана споруда, виконана у романтичному стилі, стала джерелом творчого натхнення Волта Діснея, який використав її образ для створення замку сплячої красуні у однойменному мультфільмі 1959 року.

10. Санторіні, Греція

Фото: unsplash.com

Останнім часом великою популярністю серед відпочиваючих користується грецький острів Санторіні. Тисячі років тому тут знаходився вулкан, який був майже повністю знищений одним з найбільших вивержень в історії людства.

Зараз Санторіні відомий своєю затишною середземноморською атмосферою, пляжами з різнокольоровим піском та каскадами білосніжних будівель на похилому березі.

11. Вердонська ущелина, Франція

Фото: unsplash.com

Вердонська ущелина представляє собою річний каньйон глибиною понад 700 метрів. Це одне з найкрасивіших місць у Франції.

Територія навколо каньйону тепер перетворена в Природний Заповідник Вердон. Річкою, вода в якій має дивовижний лазурний колір, можна сплавлятися на байдарці, попутно милуючись навколишніми краєвидами. Недивно, що сюди щорічно приїздять сотні любителів водного спорту.

12. Водоспад Сельяландсфосс, Ісландія

Фото: wikimedia.org

Водоспад знаходиться на річці Сельяландсау і височіє на 60 м над скелями колишньої берегової лінії. Головна відмінна риса водоспаду – це стежка, яка проходить навколо нього.

За водоспадом є широкий грот, по якому прокладена стежка. Туристи можуть пройти позаду водяного потому оглядаючи його з усіх сторін. Найбільш гарно тут у вечірні часи, коли промені сідаючого сонця падають на струмені води.

13. Озеро Женева, Швейцарія та Франція

Фото: wikimedia.org

Женева – одне з найбільших та самих живописних озер в Європі. Воно оточене гірськими вершинами Альп, на яких височіють древні замки, ростуть дрімучі ліси та виноградники. Тут знаходяться відомі на весь світ курорти Монтре, Женева, Веве, Івердон-ле-Бен, Евіан-ле-Бен. Вони знамениті мінеральними водами і геотермальними джерелами. Гірськолижні курорти знаходяться на південній стороні Женевського озера – в Альпах.

14. Прага, Чехія

Фото: envato.com

Прагу не можна не включити в рубрику найкрасивіші місця в Європі. Це старовинне місце, просякнути духом середньовіччя. В Празі знаходиться безліч пам’яток готичної архітектури, а шпилі готичних соборів підіймаються над міськими будівлями на десятки метрів.

Також Прага відома своїми вузькими звивистими вулицями, вимощеними бруківкою, які виглядають майже так само, як і декілька століть назад.

15. Долина Лаутербруннен, Швейцарія

Фото: wikimedia.org

Ще одне місце, яке ми включили до рейтингу найвизначніших пам'яток Європи – долина Лаутербруннен в Швейцарії. Місцевість відрізняється живописними водоспадами, засніженими гірськими вершинами та шпилями середньовічних церков. Милуватися всім цим можна впродовж багатьох годин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?