15 способів економити гроші, що дійсно працюють
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

15 способів економити гроші, що дійсно працюють

15 способів економити гроші, що дійсно працюють
Джерело:  online.ua

Економити – це гарна звичка. Вона допомагає не викидати гроші на вітер, а відкладати їх на дійсно потрібні задачі. Але багато з нас економлять неправильно – відмовляються від улюблених речей, смаколиків, намагаються не витрачати навіть на найнеобхідніше. Гід Онлайн розповідає, як правильно та на чому варто економити, аби зберігати гроші в кишенях і гарний настрій.

На чому можна зекономити в повсякденному житті

Фото: envato.com

1. Аналізуйте витрати

Неможливо економити, якщо ви не знаєте, скільки заробляєте та скільки витрачаєте. Заведіть щоденник витрат. Це може бути окремий блокнот, а можна зробити набагато простіше і занотовувати все в замітках на телефоні.

У сучасних застосунках мобільних банків вже є сервіси з функціями витрат: там одразу видно скільки та на які категорії було витрачено грошей за місяць. Завдяки такому аналізу ви відразу зможете визначити, на що йде більша частина грошей.

2. Оптимізуйте витрати

Спершу проаналізуйте, на які категорії зазвичай ви витрачаєте гроші. Далі складіть список витрат, які дійсно вам необхідні. Усі імпульсивні покупки та речі, які не вартують уваги, можна відкинути та зекономити.

3. Створюйте списки покупок

Перед походом до магазину, завжди створюйте списки. Купуйте лише необхідні продукти за списком не відволікаючись на інші товари. Це допоможу витрачати на покупки точно заплановану суму та виключити можливість імпульсивних витрат.

При виборі продуктів, звертайте увагу на товари місцевих виробників – вони значно дешевші за імпортні.

До речі, вчені радять йти до магазину ситим. В разі, якщо ви потрапляєте до супермаркету, відчуваючи голод, мозок захоче купити усе і одразу.

4. Порівнюйте ціни на товари та послуги

Перед тим, як зробити дорогу покупку, перевірте вартість товару в інших магазинах. Не обов’язково витрачати купу часи та обходити усі магазини міста. Можна просто подивитися ціни в інтернет-магазинах онлайн. Це потребує не так багато часу та допоможе знайти такі ж товари набагато дешевше.

Це ж правило стосується і послуг. Не потрібно повністю відмовлятися від послуг кур’єрів, будівельників, майстрів техніки та працівників сфери краси. Варто лише пошукати, чи є пропозиції від людей, які зроблять все якісно та набагато дешевше.

5. Шукайте аналоги дорогих ліків

Якщо лікар виписав дорогі ліки, не варто одразу купувати їх та витрачати купу грошей. Для початку пошукайте аналоги виписаних ліків. У багатьох відомих та дорогих ліків є більш дешеві аналоги, при цьому діюча речовина в них однакова.

Фармакологічні компанії зазвичай інформують про діючу речовину та її кількість в препараті. Тому потрібно лише знайти схожий препарат з такою ж дозою діючої речовини. Можна знайти аналоги препаратів в інтернеті чи спитати фармацевта в аптеці. Перед тим, як замінити один препарат іншим, проконсультуйтесь з лікарем.

6. Готуйте вдома

Звичайно, усі ми полюбляємо походи до кафе та ресторанів. Але готова їжа значно дорожка ніж та, що приготована вдома на 50-75% в середньому. Тому, якщо плануєте економити, готуйте на домашній кухні. А похід до кафе та ресторану краще залишити на “особливий день”, аби відсвяткувати важливу подію.

Як економити гроші на оплаті комунальних послуг

Фото: envato.com

7. Завжди діставайте вилку від приборів з розетки

Здається, що якщо побутові прибори не ввімкнені в розетку, то енергію вони не споживають. Насправді ж навіть у вимкнений прилад продовжує поступати трохи електроенергії. За декілька місяців кількість цієї енергії збереться велика, а вам потрібно буде за неї платити.

8. Замініть лампочки на світлодіодні

Якщо хочете зекономити на електроенергії ще більше, то замініть звичайні лампочки на світлодіодні, енергозберігаючі. Вони дійсно потребують набагато менше енергії та й освітлюють приміщення краще.

9. Скоротіть непотрібні витрати

Перед виходом з квартири завжди вимикайте світло у всіх кімнатах, не залишайте будь-які електричні прибори працюючими. При чищенні зубів зранку вимикайте воду та вмикайте тоді, коли вона дійсно потрібна.

Опалювальні прилади також вимикайте за необхідності, аби не опалювати пусті кімнати. Введіть ці звички в своє буденне життя та згодом помітите, як зменшилися комунальні рахунки.

Економія грошей на подорожах

Фото: envato.com

10. Бронюйте житло через онлайн-сервіси

Ціни в готелях здаються вам занадто дорогими? Тоді орендуйте квартиру або навіть будинок за менші гроші. Існує багато сервісів онлайн-бронювань, які дозволяють подивитися усі доступні варіанти житла в обраному місті, порівняти ціни та обрати ідеальний варіант житла.

Не хвилюйтесь, зазвичай у кожної квартири чи будинку є відгуки в мережі. На сайтах можна задати питання або ознайомитися з рецензіями на це житло від інших туристів.

11. Відстежуйте високий та низький сезони

Високий сезон – це найпопулярніший період серед туристів в певній країні. У цей час ціни на житло, ресторани, перельоти та розваги піднімаються у декілька разів.

Якщо ж для подорожі обрати низький сезон – менш популярний період, то вдасться зекономити майже на усьому.

12. Шукайте дешеві квитки

Авіаперельоти зазвичай вважаються дуже дорогими. І дійсно, іноді ціна на квиток може сягати двох, а то і трьох середньостатистичних зарплат. Але і купити авіаквитки можна дешевше.

Потрібно обирати лоукостери та регулярно слідкувати за акціями та знижками на авіаквитки. Часом придбати омріяний квиток до Європи можна за смішні 10-15 євро.

Як зекономити при покупках одягу

Фото: envato.com

13. Знижки, купони та дисконтні картки – вірні супутники економії

Якщо ви досі не користуєтеся купонами чи дисконтними картами, то втрачаєте можливість гарно зекономити. Слідкуйте за акціями в улюблених магазинах, шукайте купони та не відмовляйтесь від дисконтних карток постійних клієнтів. Так ви зможете купити всі необхідні товари і при цьому витратити менше грошей.

14. Купуйте онлайн

Якщо ви вважаєте, що інтернет-магазини не для вас, то саме час освоїти онлайн-шопінг. Насправді в магазинах онлайн ціни здебільшого в декілька разів менше, ніж у магазинах в торгових центрах чи на базарах. В інтернет-магазинах також бувають приємні знижки до 80%, а популярні бренди продають залишки колекцій по дуже низьким цінам.

15. Купуйте одежу заздалегідь

Як говорить відома приказка: “Готуй сани влітку, а воза взимку”. Це ж працює і з придбанням речей. Придбати теплі речі влітку набагато вигідніше ніж восени чи взимку. А зимою можна придбати літні сарафани чи купальники зі знижкою в 75%.

Підходити до економії потрібно з розумом. Не варто різко відмовлятися від усього необхідного, краще шукати нові підходи до покупок. Користуйтесь нашими порадами та економте гроші без втрати звичної якості життя!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?