5 найбільш незвичайних професій зі сфери кулінарії та фуд-індустрії
Категорія
Робота
Дата публікації

5 найбільш незвичайних професій зі сфери кулінарії та фуд-індустрії

5 найбільш незвичайних професій зі сфери кулінарії та фуд-індустрії
Джерело:  online.ua

Кулінарія - це не тільки шеф-повара та су-шефи. Комусь у фуд-індустрії доводиться чистити курячі яйця, хтось пробує на смак собачу їжу, а хтось створює передбачення для печива. Гід Онлайн склав добірку найдивніших кулінарних професій, одна назва яких може вас приголомшити.

Найдивніші кулінарні професії

Дегустатор собачого корму

Фото: envato.com

Дегустатор собачого корму – це реальна й доволі високооплачувана робота. Найбільш популярна вона в Америці. Крупним компаніям-виробникам їжі для чотирилапих улюбленців необхідно бути впевненими у тому, що їх продукція відповідає суворим стандартам якості. І смакові характеристики відіграють тут далеко не останню роль.

Дегустатор має регулярно відкривати декілька банок консервів для домашніх тварин та пробувати їх на смак. Тільки так можна пересвідчитися, що з партією корму все в порядку і песики чи кішки його точно їстимуть. Щоб винести свій вердикт стосовно якості корму, дегустатор повинен мати тонкий смак (як і у випадку з дегустацією людської їжі), а також нюх – по запаху він перевіряє, наскільки свіжий корм.

Платять дегустаторам собачого корму до $75 000 на рік, але робота така підходить далеко не кожному, адже корми для домашніх тварин мають доволі специфічний смак.

Чистильник яєць

Фото: unsplash.com

Ресторани та кафе, в меню яких входять курячі чи перепелині яйця, зазвичай наймають окремого спеціаліста, який займається суто очищенням варених яєць від шкарлупи. Вся справа у тому, що у інших працівників закладу просто не вистачає часу на очистку сотень яєць, які потрібно постійно додавати до різних страв. Окрім ресторанів та кафе, такі спеціалісти затребувані й на харчових фабриках, де яйця є одним з інгредієнтів продукції.

За одну зміну чистильник може зняти шкарлупу з п’ятисот та навіть більше варених яєць. До обов’язків спеціаліста також входить подрібнення яєць. Цілком зрозуміло, щоб отримати таку роботу, потрібно бути дуже спритним та мати добре розвинену дрібну моторику рук. Адже яйця після обробки повинні залишатися непошкодженими і на них не має бути залишків шкарлупи.

Автор передбачень для печива

Фото: pexels.com

Печиво, що містить листочки з передбаченнями всередині, дуже популярне. У багатьох кафе та кондитерських його навіть роздають відвідувачам в якості бонуса. Та для того щоб постійно створювати цікаві та оригінальні передбачення потрібно багато часу, якого немає у персоналу закладів. До того ж, передбачення потрібно ще й роздруковувати. Тому для цієї справи наймають окрему людину – автора передбачень для печива.

Частіше всього на таку роботу йдуть копірайтери, адже потрібно вміти придумувати велику кількість дотепних, філософських та часом навіть загадкових послань, підбираючи для цього правильні слова. Також печиво часто роздають на різноманітних святкових заходах, де передбачення мають відповідати певній тематиці та бути адресовані конкретній людині. Звісно, за цю роботу платять більше.

Фуд-стиліст

Фото: pexels.com

Фуд-стиліст – ще одна досить незвична професія, пов’язана з кулінарною індустрією. Представники цієї професії повинні мати навички дизайнера та відчуття краси, адже їм потрібно створювати не тільки смачні, а й естетично привабливі страви. Фуд-стиліст повинен вміти презентувати страву, як справжній витвір мистецтва, поєднуючи різні продукти та вдаючись до експериментів й імпровізації.

Перед фуд-стилістом постають нетривіальні задачі – як зробити так, щоб яблука не потемніли, листя салату було блискучим, а морозиво не тануло при кімнатній температурі. Для цього у нього є власний набір інструментів – лак для волосся, пральний порошок, клей, гліцерин, бензин, муляжі деяких продуктів, паяльна лампа, шприц, тощо.

Також до обов’язків фуд-стиліста входить фотографування власноруч створених страв та оформлення вітрин для реклами закладу.

Слухач пармезана

Фото: freepik.com

Як можна зрозуміти з назви цієї професії, головне тут – мати гарний слух. Вся справа у тому, що степінь готовності пармезану визначають по звуку. Для цього потрібно постукати по голівці сиру спеціальним срібним молоточком. Якщо пармезан «дозрів», його відправляють на продаж.

Послугами слухачів пармезану користуються сироварні фабрики. Платять їм стільки ж, скільки винним та сирним сомельє.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?