6 надійних способів захистити акаунт в соціальних мережах від злому
Категорія
ТехноГід Онлайн
Дата публікації

6 надійних способів захистити акаунт в соціальних мережах від злому

6 надійних способів захистити акаунт в соціальних мережах від злому
Джерело:  online.ua

Сьогодні проблеми з конфіденційністю у мережі стоїть дуже гостро. Щодня тисячі профілів потрапляють до рук зловмисників, які зламують профілі користувачів заради отримання доступу до конфіденційної інформації, платіжних карток, приватних фото. ТехноГід Онлайн розповідає, як правильно захистити акаунт в соціальних мережах, аби не стати жертвою шахраїв.

Українці проводять багато вільного часу, гортаючи стрічку Facebook та Instagram. Але залишати особисту інформацію в соціальних мережах небезпечно - обов’язково треба користуватися базовими правилами захисту. Вони допоможуть зберегти приватний акаунт від втручання, збережуть конфіденційні дані та нервові клітини.

Як захистити профілі в Facebook та Instagram

Фото: unsplash.com

1. Створіть надійний пароль

Не варто обирати прості комбінації по типу qwerty або 1234. Також відмовтеся від коду з датою народження або іншою пам’ятною цифрою. Шахраї, що планують зламати акаунт можуть використовувати метод перебору. Такі програми здатні за декілька хвилин може зламати навіть не прості шифри. Краще оберіть складний пароль, в якому будуть комбінуватися нестандартні цифри, букви та символи.

Якщо не вдається придумати надійний пароль, скористайтеся Онлайн генератор паролів.

2. Зробіть для кожного акаунту власний пароль

Зазвичай користувачі соцмереж обирають один пароль і використовують одразу для всіх профілів в Інстаграм та Фейсбук. В такому випадку зловмисник, знаючи пароль від одного акаунту, отримує доступ до інших облікових записів. Запам’ятайте: для кожного профілю — своя унікальна комбінація.

3. Налаштуйте двофакторну автентифікацію

Встановіть до кожного профілю двофакторну автентифікацію. Як це працює: програма при кожному новому вході в обліковий запис додатково до логіну і паролю запитує код. Його відправляють смс-повідомленням на телефон або електронну пошту. Це потрібно для підтвердження користувача. Підключити таку функцію можна у налаштуваннях акаунту.

4. Не переходьте за неперевіреними посиланнями

Часто шахраї надсилають на пошту або у приватні повідомлення посилання на нібито офіційну сторінку Фейсбук або Інстаграм. Але насправді ви переходите на піратську версію відомого сайту та вводите там свої приватні дані, які таким чином отримує зловмисник.

5. Не зберігайте логін та пароль на чужому комп’ютері

З обачністю використовуйте дані від облікового запису при користуванні загальнодоступною технікою. Використовуєте комп’ютер або планшет на роботі або у інтернет-кафе? Тоді не забудьте вийти з акаунту та не зберігайте дані на пристрої. Це унеможливлює отримання доступу до ваших сторінок для інших користувачів пристроєм.

6. Встановіть антивірусник

Правило шосте: використовуйте гарну антивірусну програму. Вона буде надійно захищати пристрій від вірусів і попередить, якщо виникне певна загроза. До того ж деякі антивірусники повідомляють, якщо ви будете переходити за невідомим та підозрілим посиланням.

Такі прості правила допоможуть захистити конфіденційні дані в мережі. Дотримуйтесь усіх 6 порад і шахраї будуть оминати вас стороною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?