7 «золотих» правил догляду за волоссям
Категорія
Краса
Дата публікації

7 «золотих» правил догляду за волоссям

7 «золотих» правил догляду за волоссям
Джерело:  online.ua

Доглянуті, густі і блискучі локони — мрія кожної жінки, яка безпосередньо пов'язана зі станом здоров'я волосся і правильним доглядом. Розберемося, як доглядати за волоссям, щоб виглядати розкішно без дорогих салонних процедур.

Джерело:  ONLINE.UA

Правильний догляд за волоссям в домашніх умовах повинен бути комплексним. Адже не тільки сприятливі зовнішні умови впливають на стан волосся і активність їх росту.

Харчування

Фото: envato.com

Якість структури волосся безпосередньо залежить від того, що відбувається в організмі і присутності в ньому необхідних мікроелементів, важливих для побудови волосся. Збагачуйте раціон протеїнами і вітамінами.

  • Протеїни подбають за волосяним покривом, удосконалять стан шкіри голови. Містяться в м'ясі птиці, рибі, морепродуктах, молочних продуктах і яйцях. Зверніть увагу на бобові, гриби, злаки та горіхи.

  • Вітамін В5 (пантотенова кислота) зміцнює коріння. До перелічених вище продуктів додайте яловичу печінку, кукурудзу, насіння соняшнику, фрукти і сухофрукти, овочі.

  • Мінерали запобігають випаданню волосся, прискорюють ріст і поліпшують еластичність. Віддайте перевагу кальцинованій мінеральній воді. Яловичі серце і нирки, бобові; зелені овочі, зернові, особливо овес і ячмінь; кунжут, пшеничні висівки, шпинат і житній хліб. Перераховані продукти, багаті залізом, цинком, кальцієм, фосфором, кремнієм і магнієм.

Зауважте, кава підсилює жирність біля коріння, призводить до утворення лупи, варто відмовитися від цього напою. Шкідливі звички (нікотин, алкоголь) бажано також виключити.

Комфорт слухняного волосся

Фото: envato.com

М'яке і податливе волосся легко укладати. Використовуйте засоби для ополіскування після миття голови. Кондиціонер зробить волосся гладкими і слухняними, а маски 2-3 рази на тиждень — відновлять їх структуру.

Кінчики, особливо посічені, вимагають окремої уваги. Обробляйте їх спеціальними маслами - вони усунуть проблеми заплутаності при розчісуванні і допоможуть уникнути «ефекту покошлачення» після висихання.

Термозахист

Фото: envato.com

Активне сонце влітку негативно впливає на волосся, в холодну пору року - фен, куди без нього при сучасному ритмі життя. Постійно переміщайте фен в процесі сушки, не впливайте довго струменем гарячого повітря на одну ділянку голови. Використовуйте насадку з широким накінечником і вибирайте помірний температурний режим.

Гаряче повітря робить волосся сухим і ламким. При використанні плойки або випрямляча для укладання волосся не уникнути впливу високої температури, що призводить до руйнування протеїнів. Застосовуйте засоби термозахисту, це допоможе захистити структуру волосся. Сонцезахисні засоби, які підходять для типу вашого волосся, допоможуть впоратися з проблемою влітку.

Зачіска, стрижка

Фото: envato.com

Політ фантазії в цьому випадку безмежний, проте стрижку варто підбирати з урахуванням стану волосся і типу зовнішності. Якщо немає визначеності в цьому відношенні або хочеться змін, відвідайте досвідченого стиліста.

Майстер підбере варіант, беручи до уваги форму обличчя і тип волосся. Потім будете коригувати стрижку у перукаря раз в місяць - півтора.

Не дозволяйте грубо себе остригати, стежте за тим, щоб не використовувалися леза, через які виникають посічені кінчики. Адже незграбними техніками не добитися бажаного об’єму.

Правильно обраний гребінець - незамінний помічник

Фото: envato.com

Щітки з натуральної щетини або змішаного типу - вдалий екологічний варіант, за допомогою якого можна практично безперешкодно розгладити волосся. Намагайтеся розчісувати потроху вологе волосся, в цьому стані воно не так сприйнятливе до мікротравм. Щітка видаляє забруднення, залишки лаку, пудри і пінки, рівномірно розподіляє шкірне сало по всій довжині. Це додає відчуття доглянутості і комфорту.

Корисні поради

Фото: envato.com

  • Обов'язково визначте тип волосся і застосовуйте тільки відповідний шампунь. Це зробить локони живими, слухняними і шовковистими.

  • Якщо ви не наділені «левовою гривою», при фарбуванні використовуйте фарбу на тон темніше, ніж природний відтінок. Цей прийом візуально додасть ефекту густоти. Легке глазурування посилить об’єм.

  • Спеціальні шампуні для тонкого волосся додадуть об’єму, зроблять їх міцними, поліпшать структуру. Шампуні для дітей підійдуть волоссю, схильному до жирності.

  • Менше чіпайте волосся руками. Торкання залишають помітні сліди, особливо якщо тип волосся ближче до жирного. Візьміть себе в руки і нагадуйте про це, коли з'явиться бажання себе «погладити» зачіску.

Як бачите, все просто! Сподіваємося поради стануть вам у пригоді. Бережіть волосся і ніжно доглядайте за ним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?