8 найкращих скрабів для тіла, які готуються за хвилину
Категорія
Краса
Дата публікації

8 найкращих скрабів для тіла, які готуються за хвилину

8 найкращих скрабів для тіла, які готуються за хвилину
Джерело:  online.ua

Для приготування скрабу для тіла вдома потрібно всього кілька інгредієнтів і буквально хвилина вільного часу. Онлайн Гід підготував 8 рецептів скрабу для тіла, які усувають косметичні проблеми без дороговартісних процедур. Влаштуйте собі справжній спа-салон в домашніх умовах!

Для чого потрібен скраб для тіла?

Фото: envato.com

Скрабування - корисна процедура, направлена на відновлення та збереження краси шкіри на любій ділянці тіла. Скраб діє на шкіру миттєво. Вже після першого використання подібного доглядового засобу шкіра на дотик стає гладкою і бархатистою. І все це завдяки тому, що відлущуються відмерлі клітини і тим самим очищується верхній епідерміс.

Що ж відбувається зі шкірою під час скрабування? Відбувається глибоке очищення верхнього епідермісу шкіри. За рахунок цього шкіра вирівнюється, пом'якшується і зволожується.

Як зробити скраб для тіла своїми руками?

Фото: envato.com

Все, що потрібно для приготування скрабу вдома - це абразивні частинки і рідка основа.

1. Кавовий скраб для тіла

Для приготування кавового скрабу знадобляться: 70г меленої кави і оливкова олія. Перемішати ці продукти, рівномірно розподілити по тілу і легко масажувати шкіру круговими рухами.

2. Антицелюлітний скраб для тіла

Для приготування скрабу від целюліту знадобиться: сіль і мед в пропорції 2:1. Для більшої ефективності скрабу можна додати кілька крапель ефірної олії жожоба.

3. Кокосовий скраб для сухої шкіри

Кокосова стружка пом'якшує шкіру і робить її більш пружною. Для приготування кокосового скрабу змішайте розігріте кокосове масло, кавові зерна, кокосову стружку та морську сіль. Далі нанесіть отриману суміш на тіло і залиште на 4 хвилини, потім ретельно змийте водою.

4. Цукровий скраб

Цукор м'яко впливає на шкіру, тому такий скраб підійде навіть для чутливої шкіри. Рецепт скрабу: 80 г цукру (краще коричневого), 2-3 ст.л. олії - мигдальної, оливкової чи будь-якої іншої. Можна додати кілька крапель соку лимона або натертої цедри.

5. Сухий скраб

Сухий скраб можна виготовити з підручних домашніх інгредієнтів - кава, крупи, подрібнених фруктових кісточок, кокосової стружки.

6. Зволожуючий скраб для обличчя і тіла

Щоб скраб зволожував шкіру, до складу обов'язково повинні входити олія. Така базова основа відмінно звужує пори, розгладжує зморшки і бореться із запальними процесами.

Рецепт скрабу: змішайте олію виноградних кісточок і мед в співвідношенні 1:1. Рівномірно нанесіть на зону декольте і обличчя, потім ретельно змийте водою.

7. Відбілюючий скраб для тіла і обличчя

Щоб отримати відбілюючий ефект, в будь-який скраб необхідно додати трохи лимонного соку. Нанести отриману суміш товстим шаром на шкіру, витримати 10 хв і змити.

8. Рисовый скраб

Рисові скраби ідеальні для жирної шкіри. За допомогою них можна позбутися від надлишків шкірного сала і ретельно очистити шкіру. Для рисового скрабу необхідні: рисове борошно і вода. Нанести масу, яка повинна мати кремову консистенцію на шкіру, і зробити легкий масаж. Ефект не забариться.

Як користуватися скрабом для тіла?

Фото: envato.com

Необхідно дотримуватися низки простих правил, аби домашній догляд за шкірою приносив гарантований результат та не мав ніяких негативних наслідків.

  • Зберігайте приготовані скраби в холодильнику, а краще готуйте суміш на один раз використання.

  • Перед початком процедури обов'язково очистіть обличчя і тіло.

  • Скраб дбайливо втирайте в шкіру і акуратно масажуйте - абразивні частинки, які використовуються в таких засобах, можуть бути занадто великими та грубими і при нанесенні пошкодити шкіру.

Кому не можна використовувати скраб для тіла?

  • Не варто використовувати скраби на запалені ділянки шкіри - може піти роздратування.

  • Утриматися від такого косметичного догляду варто і тим, хто обгорів на сонці.

  • І, як і будь-який інший доглядовий засіб, скраб перед застосуванням потрібно протестувати на шкірі для виключення індивідуальної реакції. Якщо немає почервоніння, свербіння і печіння, можна сміливо застосовувати суміш.

Незалежно від того, який рецепт скрабу ви приготуєте, після його використання треба нанести на шкіру крем, щоб запобігти виникненню сухості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?