8 способів легко прокинутися вранці без кави
Категорія
Здоровий спосіб життя
Дата публікації

8 способів легко прокинутися вранці без кави

8 способів легко прокинутися вранці без кави
Джерело:  online.ua

Кава – далеко не єдиний «стимулятор», завдяки якому можна збадьоритися вранці. Що ще допомагає легко прокинутися та швидко прийти до тями, коли попереду важкий робочий день? Гід Онлайн зібрав ефективні способи, які працюють не гірше, ніж кофеїн.

Якщо ви вирішили відмовитися від кави, але без цього напою не можете легко "включатися" вранці, дотримуйтеся наступних порад:

З’їжте сирих овочів та фруктів

Фото: envato.com

Морква, буряк, листя салату та капуста містять багато вітамінів (B, C, E), які нададуть вам енергії на весь день. Також вони багаті на клітковину, яка повільно перетравлюється, вивільняючи велику кількість енергії.

У яблуках багато калію, магнію та заліза, які покращують роботу серцево-судинної системи, а фруктоза виконує роль природного енергетика. Зі свіжих овочів та фруктів можна зробити смачний ранковий салат або смузі.

Замініть каву цикорієм

Цикорій дуже схожий на каву по смаковим якостям, та при цьому не містить кофеїну. Він багатий на клітковину, вітамін B та інулін, які сприяють травленню та засвоєнню організмом корисних речовин. Завдяки високому вмісту вітамінів та мінералів напій з цикорію допоможе вам збадьоритися вранці та підвищить концентрацію уваги. Також, при регулярному вживанні, він знижує загальну втомлюваність організму.

Пийте більше чаю

Фото: envato.com

Чай, як і кава, містить кофеїн. В деяких сортах чаю кофеїну не менше ніж в каві, зокрема у сорті пуер. Також можна пити тонізуючий чай мате, у якому багато міді та фосфору. Ці речовини активізують роботу мозку, сприяють концентрації уваги та покращують настрій.

Зробіть зарядку

Фізкультура сприяє покращенню кровообігу, що дає вам можливість почувати себе бадьорим, принаймні, у першій половині дня. Ранкові вправи активізують метаболізм, зміцнюють нервову систему та налаштовують організм на фізичні та розумові навантаження. Таким чином, ви «запускаєте» усі процеси в організмі, що були пригніченими під час сну.

Випийте склянку води

Фото: envato.com

Склянка холодної води, випита натщесерце, збадьорить вранці не гірше за каву. Вся справа у тому, що при нестачі рідини нашому організму починає бракувати енергії. В результаті ми почуваємо себе сонливими та не можемо сконцентрувати увагу. Також вода виводить з організму шлаки та шкідливі речовини, які сповільнюють метаболізм. Випиваючи склянку води, ми ще й активізуємо роботу травної системи.

Вийдіть на ранкову прогулянку

Подихати свіжим повітрям під час ранкової прогулянки по парку чи скверу – ще один ефективний спосіб прокинутися та позбавитися від сонливості. Під час прогулянки відбудеться приплив кисню до мозку, що покращить його роботу. Також ви можете зробити коротку пробіжку. Ефект буде той же, що й від ранкової зарядки – посилиться кровообіг, «запуститься» організм, а ви відчуєте приплив енергії.

Глибоко подихайте

Фото: envato.com

Вправи з диханням, якими користуються індійські йоги протягом багатьох століть, миттєво заряджають організм енергією. Все доволі просто – глибоко та повільно дихаючи, ви отримуєте багато кисню, який є необхідним для продуктивної роботи мозку та інших органів. Щоб до легень потрапило більше повітря, старайтеся вдихати «від живота». Це дасть кращий ефект.

Послухайте музику

Наукові дослідження довели, що прослуховування бадьорої музики допомагає підвищити концентрацію уваги та привести думки у порядок. А ще музика сприяє виділенню дофаміну – нейромедіатору, який покращує здатність до навчання та підвищує мотивацію. Тому, щоб швидше прокинутися, увімкніть на 15-20 хвилин свої улюблені треки – ефект не змусить себе довго чекати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?