Як вивчити англійську швидко — лайфхаки та поради
Категорія
Освіта
Дата публікації

Як вивчити англійську швидко — лайфхаки та поради

Як вивчити англійську швидко — лайфхаки та поради
Джерело:  online.ua

Сьогодні важко почувати себе комфортно закордоном, користуватися гаджетами чи створювати віральний контент без знання англійської. Але вивчення будь-якої іноземної мови займає певний час. Для того, аби навчання не перетворилося у нудну рутину, користуйтесь дієвими лайфхаками, які можуть урізноманітнити та пришвидшити процес навчання.

Джерело:  ONLINE.UA

Оточіть себе англомовним контентом

Фото: envato.com

Якщо ви хочете вивчити сучасну англійську розмовну мову − варто пірнути в інтернет. В середньому ми витрачаємо близько 2,5 годин на соціальні мережі щодня: гортаємо стрічку в Instagram, Facebook чи переглядаємо відео на YouTube та TikTok.

  • Спробуйте слідкувати за дописами акторів, артистів чи блогерів. На англомовних сторінках Instagram часто трапляються цікаві вирази та сленгові слова, які стануть у нагоді.

  • Короткі відео в TikTok допоможуть розширити знання за допомогою трендових пісень.

  • Також корисні перегляди відео англійською на YouTube, особливо з субтитрами. Це допомагає звикнути до мови на слух та у разі незрозумілості деяких слів ви матимете можливість їх прочитати.

Спілкуйтеся у мережі та поза нею

Фото: envato.com

Завдяки спілкуванню з носіями іноземної мови ми можемо тренувати мовленнєві навички та знайомитися з новими людьми. Найкраще практикуватися у середовищі, тобто подорожувати до англомовних країн, але через пандемію така можливість, на жаль, обмежена.

Тому, не бійтесь користуватися корисними платформами:

  • «Language exchange» - мовленнєвий обмін. На цих платформах можно вивчати англійську завдяки спілкуванню з носієм та ділитися власними знаннями з української, російської чи інших мов.

  • Популярним для спілкування та знайомств є американський додаток Snapchat, яким користуються по всьому світу, хоча в Україні він не має шаленої популярності. Не важко також знайти однодумців у Twitter, якщо ви маєте спільні інтереси чи захоплення.

  • А поставити питання пов’язане з особливістю культури, мови чи традицій можна у додатку HiNative. На ваше запитання дадуть відповідь один чи декілька носіїв.

  • Не особливо популярною в Україні, але відомою за кордоном є спільнота користувачів Reddit. Онлайн-сервіс дозволяє додавати свій контент й обговорювати його.

Вслухайтеся в улюблені пісні

Фото: envato.com

Важливо не тільки насолоджуватися музикою, але й розуміти значення слів. Відкрийте переклад пісні та слідкуйте за ним, слухаючи трек одночасно, потім зробіть те саме, але з оригінальним текстом.

Якщо ви не хочете перемикатися між сторінками, варто пошукати lyrics (текст пісні) на YouTube. Це відео, які містять слова пісні та її переклад. Таким чином можна зручно слідкувати за текстом та насолоджуватися мелодією.

Робіть нотатки

Фото: envato.com

Окрім конспектів з новими словами спробуйте вести невеликий щоденник чи планер, де ви можете записувати прості речення або нові вирази. Створюйте списки покупок чи бажань, в яких записуйте все англійською.

Це може здаватися занадто легко, але надзвичайно корисно для поповнення словникового запасу. Не важливо чи будуть ваші записи зроблені від руки чи в нотатках у телефоні. Головне − це тренування!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?