Як доглядати за жирною і проблемною шкірою обличчя – 9 порад косметолога
Категорія
Краса
Дата публікації

Як доглядати за жирною і проблемною шкірою обличчя – 9 порад косметолога

Як доглядати за жирною і проблемною шкірою обличчя – 9 порад косметолога
Джерело:  online.ua

Не всім пощастило бути володарем нормальної або навіть сухої шкіри обличчя - найчастіше протягом усього життя деякі мучаться з висипаннями, запаленнями і постійним жирним блиском. Онлайн Гід розібрався, як доглядати за жирною і проблемною шкірою - правила поетапного догляду на кожен день.

Чому шкіра обличчя стає жирною?

Жирну шкіру відрізняє, в першу чергу, підвищена активність сальних залоз. Також до ознак цього типу шкіри відносять:

  • наявність нерівного рельєфу і великої кількості чорних цяток;

  • постійні запалення, часто в одних і тих же місцях;

  • жирний блиск в області носа і чола, який раптово з'являється, навіть після умивання і очищення шкіри.

Найчастіше головною причиною жирності є особливість шкіри. До додаткових причин такого явища можна віднести:

  • гормональний збій;

  • захворювання ендокринної системи;

  • захворювання нервової системи;

  • неправильний догляд.

Як позбутися від жирної шкіри на обличчі - правила догляду

 Фото: envato.com

Дуже важливо знайти підхід до жирної і проблемної шкіри і допомогти їй виглядати добре.

Основні правила догляду за шкірою жирного типу:

1. Назавжди забути про грубі скраби і пілінги

Чим сильніше доглядовий засіб, тим більше шкірного сала буде вироблятися і тим раніше почнуться процеси старіння. Ні в якому разі не можна проводити очищення «до скрипу» - це ще більше нашкодить.

Краще відмовитися від скрабів - вони не принесуть користі, особливо власницям великої кількості камедонів. Для очищення шкіри варто звернути увагу на м'які і делікатні засоби.

2. Обов'язково використовувати зволожуючий крем

Багатьом це здається дивним, але даний тип шкіри теж потребує хорошого зволоження. Зовні шкірне сало виробляється, а ось всередині епідермісу вологи не вистачає, через що виникає процес більш раннього старіння.

В ідеалі зволожуючий крем повинен бути легким, не забивати пори, можливо навіть з гелевою текстурою, а також містити в собі цинк або масло жожоба.

3. Використовувати нежирний крем з фактором захисту від сонця

Наносити жирний крем для захисту від сонця - не найкраща ідея. Краще звернути увагу на легкі текстури, що не містять в собі масла.

4. Відмовитися від тканинних рушників

Ця порада підійде власникам будь-якого типу, але для жирної шкіри - це обов'язково! Це пов'язано з тим, що після просушки поверхні шкіри рушник стає мокрим, навіть при сушінні його на батареї в ньому починають розмножуватися шкідливі бактерії, що точно не принесе користі при наступному використанні.

Рекомендується замінити звичайний рушник на паперовий, яке після кожного використання буде викидатися.

Помилки в догляді за жирною шкірою

Фото: envato.com

  • Очікування швидкого результату від косметичних засобів

Для кожного типу шкіри існують спеціальні косметичні засоби, за допомогою яких можна боротися як з локальними проблемами, так і з досить великими. Однак це не означає, що вони будуть допомагати з першого застосування.

Щоб з'явився косметичний ефект, курс застосування засобу повинен тривати не менше 21 дня, а в окремих випадках і набагато більше. Тим більше що шкіра теж має свій цикл поновлення в 28 днів, і чекати якогось чудового результату завчасно не варто.

  • Нехтування якісним і систематичним доглядом

Навіть для жирної шкіри обличчя обов'язкові 3 основних етапи догляду: очищення, тонізація, зволоження.
Все це повинно проводитися щодня, не менше 2 разів - вранці і ввечері.

Більш глибоке очищення шкіри за допомогою пілінгів, м'яких скрабів, масок варто проводити не частіше пари раз у тиждень, щоб не нашкодити шкірі.

  • Велика кількість косметичних засобів

Найголовніше правило - це підібрати відповідний догляд, що складається з усіх етапів, бажано від однієї марки. Збирати доглядові засоби від великої кількості виробників не варто - так ефект від застосування можливо буде менш виражений.

Також не рекомендується використовувати відразу кілька засобів від запалень на шкірі, краще систематично наносити один, але який не зашкодить і допоможе боротися з проблемою.

  • Застосування не відповідних за типом шкіри засобів

Занадто грубі скраби, щільні креми, миючі засоби з вмістом мила або спирту на жирній шкірі викличуть тільки загострення проблеми.

Не варто використовувати і універсальні засоби, які підходять всім типам шкіри - знову ж таки, підбирати догляд потрібно індивідуально! Щоб не отримати забитих пір, необхідно звертати увагу на склад і написи на упаковки про некамедогенні засоби.

  • Позбавлення від прищів методом видавлювання

Назавжди необхідно про це забути! Проблему прищів таким способом вирішити не вдасться, а ось рознести різні бактерії получиться вмить. Потрібно проявити терпіння і боротися з висипаннями за допомогою косметичних засобів.

Жирна шкіра - це не вирок. При правильному догляді, а також при належній увазі до неї, навіть така шкіра може виглядати свіжою та доглянутою. Ніякі засоби моментально не вирішать всі проблеми, але зможуть допомогти підтримати і вилікувати шкіру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?