Як правильно зварити смачну каву в турці – покроковий рецепт
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Як правильно зварити смачну каву в турці – покроковий рецепт

Як правильно зварити смачну каву в турці – покроковий рецепт
Джерело:  online.ua

Приготувати смачну та ароматну каву, не гірше ніж в кав’ярні, можна і в домашніх умовах. Найпростіший спосіб – зварити її на звичайній газовій чи електричній плиті. ГастроГід Онлайн розповідає, як правильно зварити смачну каву в турці.

Мабуть усі українці звикли починати ранок з кави. Цей напій допомагає збадьоритися та зарядитися позитивом на весь день. Але не всі встигають зранку перед роботою чи навчанням забігти на каву до кав’ярень.

Як зварити смачну каву в турці – інгредієнти

Фото: envato.com

Жодних зірок з неба чи невідомих заморських приладів шукати не потрібно. Усі інгредієнти прості та давно відомі, знайти їх можна на кожній кухні. Головне, що знадобиться – це, звичайно, турка та мелена кава. Також підготуйте трохи цукру, дрібку солі та воду.

Ідеальний варіант кави – свіжозмелена з обсмажених зерен. Найпопулярніший вид кавових зерен – арабіка, дуже ароматна та ніжна на смак. Менш популярною вважається робуста, вона гіркіша. Якщо ви любите ніжний смак у поєднанні з легкою гірчинкою, можна зробити суміш зерен.

Якщо ви ще недостатньо розумієтеся на виборі кави та змішуванні зерен, можна придбати готові купажі. Купажована кава – це поєднання різних видів кави з метою створення унікального та неповторного смаку. Придбати їх можна в кав’ярнях або замовити в інтернеті.

Кава в турці – покрокова інструкція приготування

Фото: envato.com

1. Наливаємо воду у турку. Вона має бути кімнатної температури, не холодна та не гаряча. Ідеальна температура води – 35-40 градусів, це злегка тепла вода. В турку наливаємо ¾ води. Стандартна місткість більшості турок – 200 мл. У таку турку наливаємо 150 мл води.

2. Ставимо турку на середній вогонь, трохи підігріваємо та додаємо 2-3 чайні ложки меленої кави. Покладіть каву просто зверху води, нехай вона сама опуститься та розмішається з водою.

3. Після того, як гірка кави опуститься у воду, додаємо цукор та сіль.

Навіщо додавати сіль у солодку каву? Насправді дрібка солі лише підсилює смак кави та допомагає йому максимально розкритися. Цукор допомагає підсолодити каву, додавати його потрібно за смаком. Якщо додати одну чайну ложку цукру, кава буде підсоложеною, при додаванні двох-трьох ложок цукру, кава буде солодкою.

4. Робимо вогонь мінімальним. Нагріти каву потрібно приблизно до 90 градусів та ні в якому разі не давати їй закипіти. Як тільки у турці почне з’являтися та підніматися піна, її можна знімати з вогню.

5. Не варто змінювати порядок дій та спершу класти каву, заливати її водою. Якщо кава була зварена правильно, зверху буде утворена густа пінка. Її можна залишити, а можна і обережно прибрати ложкою. Прибирають її через те, що така пінка підгорає по краях та додає гірчинки до кави. Для того, аби гуща остаточно осіла на дно, треба обережно постукати туркою об стіл.

6. Після цього розливайте каву по чашкам, дайте їй трохи охолонути. Готово! Тепер смачна кава у турці готова до дегустування.

Як правильно варити каву у турці – поради від барист

Фото: envato.com

  • Чи можна помішувати каву у процесі варки? Експерти радять дуже обережно та легко помішати каву тоді, коли напій вже готовий, а турка знята з вогню. В період приготування каву краще не мішати.

  • Окрім цукру та солі можна додати спеції: кардамон, корицю, бадьян, аніс. Це додасть каві оригінального смаку.

  • Не спускайте ока з кави під час приготування. Краще залишити усі справи “на потім” і максимально сконцентруватися на процесі. Адже каві у турці достатньо кількох секунд аби закипіти та залити усю поверхню плити.

  • Для приготування підійде будь-яка турка, що знайдеться на вашій кухні: металева, глиняна чи керамічна.

Як приготувати каву у турці вдома – відео

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?