Гімалайські кошенята — особливості, характер і правильний догляд
Категорія
Коти
Дата публікації

Гімалайські кошенята — особливості, характер і правильний догляд

Гімалайські кошенята — особливості, характер і правильний догляд
Джерело:  online.ua

Гімалайська кішка дуже незвичайна - вона володіє зовнішністю персів, а забарвленням, складом розуму і характером повністю відповідає сіамській породі. Виведена в 40-х роках минулого століття, сьогодні ця порода популярна у всьому світі. Вам також подобається ця мила пухнаста кішечка і хочеться завести такого кошеня? Гід Онлайн розповідає все, що потрібно знати про гімалайських кошенят і догляд за ними.

Характер і особливості гімалайських кошенят

 Фото: flickr.com

Перше, що слід знати майбутньому власникові гімалайця, кошеня не можна купувати, поки йому не виповниться 3 місяці. Весь цей час гімалайські кошенята повинні знаходитися поруч з мамою, так як до цього віку вони ще харчуються молоком мами-кішки.

Підібравши собі кошеня у заводника, слід все заздалегідь підготувати до приїзду нового вихованця. У кошеняти повинні обов'язково бути дві миски, окреме спальне місце у вигляді будиночка або лежанки, лоток з наповнювачем для туалету, гребінець та іграшки.

Приблизно до року всі кошенята гімалайської породи дуже активні і грайливі, тому в цьому віці їм можна в якості іграшок надати м'ячики, кульки, м'які мишки і різноманітні брязкальця. У старшому віці дорослі вихованці втрачають активність, тому, щоб зацікавити їх грою, знадобляться більш гучні або пір'яні іграшки. Для особливо ледачих котиків купують спеціальні іграшки з котячою м'ятою.

Гімалайці - дослідники. У перші дні в новому домі дуже важливо їм закласти основи порядку і дисципліни, так як кошеня буде все добре запам'ятовувати, де що є і що можна робити, а що ні. Намагайтеся в ці перші дні тримати малюка в одній кімнаті і тільки під наглядом дозволяти гуляти по решті дому.

Не забувайте, що всі дроти, розетки, вікна - все це може становити небезпеку малюкові, тому такі можливі нюанси важливо передбачити заздалегідь.

Що стосується інших моментів догляду в перші ні за гімалайськими кошенятами, то вони мало чим відрізняються від інших подібних порід. Малюки розумні, грайливі, допитливі, вельми ручні, тому проблем з вихованням, як правило, не виникає навіть у новачків.

Чим годувати гімалайських кошенят?

Фото: flickr.com

Харчуванню гімалайських кошенят варто приділити особливу увагу, оскільки представники цієї породи схильні до ожиріння. До 12 тижнів кошенята повинні харчуватися виключно материнським молоком, щоб у них сформувався природний імунітет і правильний розвиток.

Годувати як кошенят, так і дорослих кішок важливо, виходячи з їх віку, ваги, статі і здоров'я. До 6 місяців їсти вихованці повинні 4 рази на добу, з 6 до 1,5 року - 3 рази. Далі можна переводити їх на дворазовий режим харчування.

Годувати гімалайського кошеня, та й власне дорослого кота, дуже важливо спеціальними готовими промисловими кормами преміум і супер-преміум класу. Це пов'язано з тим, що в домашніх умовах важко підібрати ідеальний збалансований раціон.

В їжу підійдуть всі лінійки, передбачені для кошенят довгошерстих порід. Приблизно до 6 місяців найкраще давати тільки вологі корми у вигляді консервів або сухий корм додатково розмочувати водою. Після 6 місяців можна давати повноцінний корм для дорослих кішок.

Також дуже важливо правильно підібрати норму порції для вихованця. Гімалайці вельми ненажерливі і можуть з'їсти стільки, скільки їм дадуть.

Якщо ви хочете годувати гімалайця звичайною домашньою їжею, то треба запитати у заводника, до яких продуктів вже привчене кошеня. У перший час в новому будинку важливо давати такий же корм.

Починаючи з місяця, крім материнського молока, кошеня вже може отримувати додатково варене м'ясо - курка, індичка, кролик або ягня, а також кисломолочні нежирні продукти. Після двох місяців до основного раціону включають каші і овочеві суміші. З продуктів для годування гімалайців найкраще підходить м'ясо індички, кролик, телятина, червона риба, нежирний сир, кисле молоко і кефір.

Як доглядати за гімалайським кошеням?

  Фото: flickr.com

Догляд за гімалайськими кошенятами, як і за іншими представниками довгошерстих порід, ускладнюється наявністю пухнастої шерсті. Кошеня важливо з перших днів привчати до гребінця і намагатися розчісувати шерсть не рідше ніж один раз на день.

Спочатку розчісуйте кошеня, граючи з ним. Наприклад, візьміть на руки, проведіть пару раз гребінцем і дайте можливість котику вивчити предмет і пограти з ним. Для того, щоб спростити догляд за шерстю гімалайських котиків, можна користуватися спеціальними кондиціонерами або спреями. Вони роблять шерсть більш гладкою, перешкоджаючи її сплутування.

Крім того, у гімалайців можуть бути проблеми з очима і носом, тому ці області вимагають підвищеної уваги і догляду. Кожен день вологим ватним диском потрібно протирати куточки очей і складки біля носика. На майбутнє можна придбати спеціальний засіб для догляду за очима.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?