8 способів зробити вії густішими і довшими в домашніх умовах
Категорія
Краса
Дата публікації

8 способів зробити вії густішими і довшими в домашніх умовах

8 способів зробити вії густішими і довшими в домашніх умовах
Джерело:  online.ua

Довгі, густі та об’ємні вії надають погляду дівчини та жінки загадковості та роблять обличчя виразнішим. Але після користування тушшю, вії можуть дещо випадати і тоншати, а в когось вони такі від природи. Але це не означає, що треба бігти до лешмейкера та нарощувати вії. Гід Онлайн ділиться дієвими методами, як зробити вії густішими і довшими в домашніх умовах без дороговартісних засобів.

Як зробити вії густішими та довшими?

 Фото: envato.com

Здорове харчування для красивих вій

Для вій діють ті ж правила, що й для здорового росту волосся. І перше з них – здорове харчування. Не варто недооцінювати цей фактор. Ось чому: більшість поживних для росту вій речовин волосяні цибулини отримують з припливом крові з організму. Коли ваше харчування незбалансоване, нездорове, то й вії просто не отримують необхідну кількість вітамінів.

Додайте у свій щоденний раціон свіжі овочі, фрукти та крупи. Зокрема, красивими ваші вії зроблять такі продукти: морська риба, зелені овочі, бобові, горіхи, м’ясо птиці, яйця, цільнозернові продукти, морепродукти (устриці), молочні продукти, морква, пивні та хлібопекарські дріжджі, печінка.

Вітаміни для росту вій

Щоб відростити самотужки красиві вії, слід вживати низку вітамінів, які ще називають вітамінами краси: А, В, С, Е. Їх можна отримувати як з їжею, так і придбати в аптеці. Проте перш за все, порадьтеся про це з лікарем.

Дія кожного з вітамінів на вії:

  • Вітамін А робить вії еластичнішими, міцнішими, відновлює структуру. Вони починають активніше рости та перестають випадати. Усе тому, що вітамін А регулює метаболізм та утворює в організмі кератин – речовину, яка захищає волоски від пошкоджень.

  • Вітамін В регулює обмінні процеси в організмі саме жінок. Для стимуляції росту вій необхідні саме вітаміни В1 та В12. Якщо ваші вії випадають так, наче просто обсипаються, то організму бракує вітамінів В2 і В8. А вітамін В8 захищає вії від сивини.

  • Вітамін С – потужний антиоксидант, що стимулює вироблення колагену та проколагену. Вітамін також зміцнює та робить еластичнішими кровоносні судини, що ведуть до цибулин і коренів вій. Саме тому вії швидко ростуть та виглядають здоровими.

  • Вітамін Е – теж потужний антиоксидант, добре живить шкіру та слизові оболонки, стає на заваді пересиханню. Нігті та волосся перестають бути сухими та ламкими. Завдяки цьому вітаміну вії стають міцними, блискучими та здоровими.

Натуральні олії для вій

Рицинова олія потужно стимулює волосяні цибулини. Засіб є природним зволожувачем, а також вбиває мікроорганізми, які можуть заважати росту вій.

Як використовувати рицинову олію? Візьміть чисту щіточку для розчісування вій та наносьте олію на вії щодня перед сном. Залишайте так на ніч. Вранці потрібно обов'язково вмити обличчя теплою водою.

Окрім рицинової олії, корисними для вій будуть кокосова, жожоба, авокадо, мигдальна, оливкова, кунжутна, лляна, арганова і реп'яхова.

Як це працює? Ці олії містять вже згадані вітаміни В, С, Е, а також цинк та незамінні жирні кислоти. Там містяться й антиоксиданти та низка інших складових для хорошого живлення і прискорення росту волосків.

Народні методи

  1. В нагоді нам стане просто поліфункціональна ромашка. Треба чвертю склянки окропу залити ложку аптечної ромашки. Настоявши ромашку годину, змочуємо в цій рідині ватні диски та робимо компреси на вії протягом 20 хвилин.

  2. Ще дві трави-помічниці для вій – календула та мати-й-мачуха. Так, заливаємо чвертю склянки окропу ложку мати-й-мачухи та пелюстки календули. Теж настоюємо та робимо компреси ватними дисками протягом 20 хвилин.

  3. Ще один народний метод: змішуємо по одній ложці касторової олії, відвару ромашки і шавлії. Змащуємо цим волоски щовечора та стираємо серветкою після 10 хвилин.

  4. Або ж ампулу вітаміну Е змішуємо з ложкою вазеліну та відваром ромашки. Робимо компреси протягом 15 хвилин.

  5. Щоб вії стали саме довгими, в нагоді стане зелений чай. Готуємо звичайнісінький не гарячий зелений чай та робимо ним компреси на вії за допомогою ватного диска.

Ці народні рецепти особливо актуальні для ослаблених після нарощування вій.

Активатори росту вій

Дієвими для росту та об'єму вій є низка активаторів, які можна придбати в косметичних крамницях. Серед них спеціальні масла, гелі, бальзами та сироватки. Якщо цими засобами користуватися регулярно, то вії дійсно міцніють, густіють та набагато швидше ростуть.

При цьому корисно знати та звертати увагу на те, що існують 2 типи активаторів росту вій: гормональні та негормональні. Гормональні активатори створюють на основі синтетичних гормонів росту. За їх використання вії справді стають казковими, проте це може бути небезпечним. Усе тому, що якщо тривалий час використовувати такі гормональні активатори росту, вії можуть швидко випасти. Вони просто зношуються і виснажуються.

Наслідки впливу таких засобів лікувати дуже непросто. Тож, якщо ви все ж зважилися на гормональні активатори, застосовуйте їх не часто і не довго.

Щодо негормональних активаторів, то їх виготовляють на основі масел, вітамінів та інших корисних речовин. Ефект від їх використання не такий приголомшливий та швидкий, проте такі активатори лікують. А ще їх можна використовувати дуже довго без жодних побічних ефектів для вій.

Як правильно доглядати за віями?

Фото: unsplash.com

Змивайте макіяж в кінці дня

Якщо лінь сильніша і ви лягаєте спати з макіяжем на обличчі, щоразу пам’ятайте, що ваші вії просто “задихаються”. Адже макіяж блокує пори навколо очей, а шкіра в цій зоні дуже ніжна і чутлива.

Туш для вій не надто добре впливає на пори, тож треба щодня перед сном змивати макіяж та зволожувати шкіру. Запасіться терпінням и ваші вії вам “подякують”.

Масажуйте повіки

Якщо масажуватимете повіки, це стимулюватиме ріст вій. Проте робить це ніжно та акуратно, адже наші повіки дуже тендітні та чутливі. Такий масаж проводьте регулярно і невдовзі побачите ефект.

Розчісуйте вії

Так, вії теж потрібно розчісувати, як і волосся. Розчісування видалить з них накопичені бруд та пилюку. Останні можуть блокувати пори, з яких ростуть вії.

Розчісування вій також стимулює циркуляцію крові. Завдяки цьому волосяні цибулини отримують більше поживних речовин. Починайте розчісувати з коренів, просуваючись до кінчиків. Робіть це двічі щодня кілька хвилин та отримаєте гарний результат.

Красивих та здорових вам вій!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?