Як відновити видалені фото та інші дані на телефоні — інструкція для Android та iPhone
Категорія
ТехноГід Онлайн
Дата публікації

Як відновити видалені фото та інші дані на телефоні — інструкція для Android та iPhone

Як відновити видалені фото та інші дані на телефоні — інструкція для Android та iPhone
Джерело:  online.ua

Сучасні мобільні пристрої оснащені десятками гігабайтів пам’яті та дозволяють зберігати безліч фото, відеороликів та аудіотреків. Дуже прикро, коли ви випадково видалили якусь цінну інформацію. Та не спішіть засмучуватися – в більшості випадків втрачені файли можна повернути. Гід Онлайн склав інструкцію для Android та iPhone, яка допоможе відновити видалені фото та інші дані на телефоні.

Як відновити видалені дані на телефоні?

Фото: pixabay.com

Перевірка корзини

Почати слід з найбільш простого варіанту. Можливо видалені фотографії знаходяться в корзині. На пристроях з iOS вже є спеціальна функція, яка дозволяє повертати файли з корзини. Щоб скористатися нею, зайдіть в галерею та виберіть альбом «нещодавно видалені». Далі просто помітьте галочкою фото, які вам потрібно відновити.

Є аналогічна функція й на гаджетах під керуванням Android. При створенні Google-акаунту відбувається формування хмарного сховища операційної системи. Туди автоматично надходять всі графічні файли, які з’являються у пам’яті смартфону. Тому, щоб їх відновити після видалення, просто зайдіть в додаток гугл-фото, зайдіть в розділ «корзина» та оберіть файли, які потрібно повернути на пристрій.

Відновлення за допомогою додатку Restore Image & Photo Recovery

Фото: envato.com

Якщо в корзині видалених файлів ви не знайшли, можете скористуватися спеціальним додатком Restore Image & Photo Recovery, який можна скачати з App Store або з Google Play Маркет. Додаток зручний у використанні – достатньо просканувати пам’ять мобільного пристрою на предмет видалених файлів, з яких програма потім формує список.

Все що потребується від вас, це вибрати файли, які необхідно відновити (можете скористуватися попереднім переглядом), після чого вкажіть шлях до окремої папки на телефоні, куди будуть поміщені ці файли після відновлення. Варто також додати, що для роботи Restore Image & Photo Recovery не потрібно отримувати root-права, тому пристрій залишається на гарантії.

Додаток для відновлення файлів Undeleter

В якості альтернативи Restore Image & Photo Recovery можна використати додаток Undeleter, який має дещо більшу функціональність. За допомогою цього додатку ви можете повернути як фото, так і відео, причому не тільки з внутрішньої пам'яті мобільного пристрою, а й з SD-карти.

Та для повноцінного використання додатку Undeleter потрібно отримати root-права. Робите ви це на власний розсуд. Стати «суперкористувачем» з root-правами можна за допомогою таких утиліт, як CF-Auto-Root, Framaroot, KingRoot, Towelroot, iRoot, чи Universal Androot.

Так ви зможете розширити функціональність пристрою, але втрачаєте право на гарантійне обслуговування та автоматичне оновлення операційної системи.

Відновлення файлів через комп’ютер

Фото: pexels.com

Підключивши мобільний пристрій на Android чи iOS до ПК чи ноутбуку за допомогою USB-кабелю, ви можете відновити файли з внутрішньої пам’яті або флешки. Такий спосіб зручний у тому випадку, якщо смартфон був пошкоджений, або є якісь проблеми з управлінням (наприклад, не працює тачскрин).

Для відновлення вам знадобиться утиліта Recuva, яка має дуже простий та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Від вас потребується вибрати місце, де були видалені файли, їх розширення, поставити галочку біля пункту «поглиблений аналіз» та почати сканування.

Замість Recuva ви можете скористатися іншими програмами, наприклад DiskDigger або iSkysoft Toolbox for Android Data Recovery. Принцип їх дії, в цілому, аналогічний.

Авторизований сервіс

Якщо ви не хочете ризикувати та отримувати рут-права (особливо, якщо пристрій ще на гарантії) або ж у вас не вийшло повернути втрачені файли, краще зверніться до спеціалізованого сервісу.

Віддавши невелику суму грошей, ви можете бути впевнені, що кваліфіковані фахівці повернуть вам цінні знімки, відео, контакти чи іншу інформацію. Зазвичай, така операція не займає багато часу – через кілька годин ви зможете забрати свій смартфон з сервісу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?