9 способів швидко навести лад у шафі з одягом
Категорія
Лайфхаки
Дата публікації

9 способів швидко навести лад у шафі з одягом

9 способів швидко навести лад у шафі з одягом
Джерело:  online.ua

Використовуючи певні лайфхаки, навіть у великій шафі можна швидко навести лад. Як розкласти речі, щоб назавжди позбутися безладу та швидко знаходити все необхідне? Гід Онлайн розповідає, як правильно розміщувати одяг у шафі, щоб користуватися гардеробом було максимально зручно.

Сортування речей

Фото: envato.com

Щоб вам було простіше знайти ту чи іншу річ, сортуйте одяг та аксесуари по категоріям. Наприклад, костюми мають знаходитися в одному місці, плаття в – іншому, верхній одяг теж окремо, тощо. Також можна сортувати одежу по матеріалам та кольорам – світле до світлого, темне до темного, речі з котону окремо від речей з натуральної шерсті і т.д.

Сортуючи таким способом речі, можна інтуїтивно зрозуміти, де що знаходиться. Окрім цього, ви будете знати, яка палітра у вашого гардеробу, та зможете швидко підібрати кофту до джинсів чи светр до брюк.

Сезонні речі

Щоб уникнути безладу в шафі, її потрібно звільняти від сезонних речей. Так можна отримати більше місця для розміщення речей, які ви носите зараз. При цьому вам не доведеться довго ритися на полицях, щоб знайти потрібну річ.

Якщо надворі потеплішало і потреби в теплих речах немає, компактно складіть светри на окремо виділеній полиці – влітку вони вам точно не знадобляться.

Вертикальне розміщення речей

Якщо потрібно заощадити місце на полицях шафи, краще всього складати речі стопками не горизонтально (як робить більшість), а вертикально. Такий спосіб зберігання вигідний ще й тим, що коли витягується одна річ, порядок інших не порушується. І вам не доведеться складувати все знову.

Як стверджує розробниця цього методу, Марі Кондо, вертикально складені речі займають у 3-4 рази менше простору, аніж речі, розміщені іншим способом. Речі з м’якої тканини, щоб вони не втратили форму, можна розміщувати у коробках з під взуття по кілька штук.

Коробки та розподільники

Фото: envato.com

Коробки та розподільники – це недорогі та практичні аксесуари, які допоможуть скласти на одній поличці декілька видів речей, наприклад, футболки та светри. Також в коробки зручно складувати усілякі аксесуари та дрібні речі – краватки, рукавички, шкарпетки, шапки, тощо.

При необхідності коробку можна вийняти, перебрати в ній речі (наприклад, для прання) та повернути на місце, не зачіпаючи речі в сусідніх коробках.

А ще на коробках можна ставити позначки, наприклад «кофти», «майки», «нижня білизна». Так буде легше знайти потрібний тип речей. Надписи можна замінити схематичними малюнками.

Спеціальні аксесуари

Існує велика кількість різних аксесуарів, які допомагають швидко та зручно організувати свій гардероб. У цю категорію входять етажерки, органайзери з «кишенями», спеціальні вішалки для шарфів або краваток, тримачі для брюк. Замовити такі аксесуари можна в Інтернеті. Коштують вони не так вже й багато.

Також варто звернути увагу на плічки для сорочок – у них є спеціальні кріплення, за допомогою яких можна вішати штани за петлі для ременя. Так не буде необхідності зберігати брюки окремо на поличках.

Висувні механізми

Використання висувних поличок та ящиків для зберігання одягу та аксесуарів суттєво економить місце в гардеробі. Вся справа у тому, що якщо поличка висувна, вам буде легше дістатися до її дальніх кутів.

В такій поличці використовується весь корисний простір. При цьому можна відразу оглянути вміст полички та взяти необхідну річ, після чого повернути поличку у складене положення.

Багаторівнева шафа

Якщо речі, що висять на плічках нема куди більше вішати, але сама шафа достатньо висока, можна розмістити речі на декількох рівнях. Тримач для вішалок нижнього рівня можна зробити власноруч – просунувши кільце від банки з газованим напоєм через гачок вішалки верхнього рівня.

Якщо висота шафи дає змогу, можна додавати третій, четвертий рівень, і т.д. Також можна придбати спеціальні багаторівневі вішалки на зразок тих, що ми бачимо у магазинах одягу.

Складування речей «як в магазині»

Щоб акуратно розкласти речі по стопкам, вони мають бути обережно складені. В інакшому випадку речі можуть сильно пом’ятися. Процес складування речей, наприклад футболок, можна «автоматизувати».

Для цього потрібно вирізати із щільного картону три прямокутники завдовжки 60 см та шириною 8 см. Далі їх слід покласти поруч, а середній розрізати по горизонталі навпіл. Далі необхідно з'єднати всі частини між собою скотчем, щоб вони складалися у вигляді книжки. Бокові сторони мають закриватися вправо та вліво, а нижня частина середини – піднімалася вгору.

Використовувати цей саморобний пристрій дуже легко та зручно – розправте річ на поверхні, загорніть по черзі бічні частини, а потім – нижню.

Коробка для «бездомних» речей

Деякі речі важко віднести до якоїсь конкретної категорії. В результаті вони валяються по кімнаті та створюють безлад. Найкращим рішенням буде виділити окрему коробку для таких «невизначених» речей. У неї можна класти все – шкарпетки без пари, відірвані ґудзики, рекламні буклети.

Періодично слід робити ревізію вмісту цього ящика, щоб визначитися – яка річ отримає постійне місце зберігання, а яка відправиться на смітник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?